We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Fromagerie Champs Fleuris aan het woord

Agnes Roeleveld en haar man Eric verkopen al ruim 7 jaar met veel enthousiasme (h)eerlijke Nederlandse Kwaliteitskaas op diverse markten in de Morvan.

Leuk, want de Fransen zijn dol op onze kaas, maar ook vakantiegangers vinden het fijn een echt stukje Nederlandse kaas te proeven! Vooral de boeren- en kruidenkazen vinden ze heel lekker, want die kennen ze hier niet. Maar ook een heerlijk stuk oude brokkel nemen ze graag mee. Zelfs Japanners en Amerikanen vooral, vinden het leuk om te zien dat Nederlanders zo ondernemend zijn. Het is een lust voor het oog om te zien hoeveel verschillende kazen Nederland heeft en hoe positief veel Fransen er tegenover staan.

Gekke dingen maken ze natuurlijk ook mee op de markten, van toeristen die met open mond kijken naar de collectie of precies andersom, Nederlanders die grinnikend langslopen, en iets verderop zeggen, “tsss, die heeft lef”! Vriendelijk laten we ze dan een stukje kaas proeven en denken bij onszelf, Wij hebben het lef!
En inderdaad om te emigreren heb je lef nodig! En ja, kaas verkopen in het land van de kaas, Frankrijk, daar heb je ook lef voor nodig, maar wat veel Nederlanders niet weten, is dat Fransen heel graag goed en lekker eten! En liever gaan voor de kwaliteit en vers van de markt, dan voor een stukje vacuüm verpakt van de supermarkt. En daar ligt de kracht van “Fromagerie Champs Fleuris”!

Persoonlijke service, kwaliteit, meer dan 60 soorten kazen, vers van het mes en voor iedere passant een vriendelijk; “Bonjour”.

Inmiddels zijn ze in de Bourgogne en op veel plaatsen in Frankrijk al doorgedrongen, want naast de kraam en winkel hebben ze ook een webshop en verzorgen ze kaas voor recepties, vernissages, bruiloften etc. Tevens organiseren ze en dat is op verzoek, wijn/kaasproeverijen (deze uiteraard alleen in de regio).
Natuurlijk weten ook de in de regio wonende Nederlanders inmiddels de weg te vinden. Bovendien vinden de Fransen zelf het een geweldig initiatief en nemen ze graag kaas mee voor hun apéro! Kijk dus niet vreemd op als u op een van de markten in die regio in de kaaskraam naast het uiteraard Franse “bonjour” Engels, Duits of Nederlands hoort.

Sinds juni 2014 hebben we ook een winkel in Moulins-Engilbert waar u behalve maandag, dagelijks terecht kunt. In de winkel verkopen we uiteraard meer dan (hollandse) kaas maar ook regionale producten, delicatessen, truffels, vers gebrande noten etc...

Neem gerust een virtueel kijkje in onze winkel https://www.youtube.com/watch?v=HaT_V4dcHes&feature=youtu.be of kom eens langs als je in de buurt bent.