We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Het Gulle Leven aan het woord

Winkelinrichting Het Gulle leven
Winkelinrichting Het Gulle leven

Mijn leukste baan ooit was Marketing Manager Philips Consumer Communications Benelux. We hebben GSM en DECT in de Benelux geïntroduceerd en marktaandelen groter als Nokia gehad. Na 5 jaar marketing bij Libertel later Vodafone werd ik op m’n 51ste werkloos. En laat niemand me zeggen dat leeftijd niet meetelt bij ontslagrondes.

Het klinkt een beetje banaal maar ik wilde een stukje Gorgonzola kopen en heb de winkel er toen bijgekocht. Na 3 jaren solliciteren en van alles proberen wil je ECHT weer wat gaan doen. Toevallig had ik vroeger als zaterdaghulp bij V&D gewerkt. Die had toen nog een supermarkt met een vooruitstrevende traiteur. Dus helemaal vreemd was de kaashandel niet voor mij.

Gelukkig was mijn vrouw direct enthousiast over het idee. Als marketeer wilde ik veel toevoegen aan de, een beetje verpauperde, winkel. Al snel kozen we voor Kaas en … ja, en wat dan. En dat werden dus Mediterrane Specialiteiten. Geen delicatessen. Dat vonden we te frutselig. Gewoon de mooie dingen van het leven. La Dolce Vita zouden de Italianen zeggen. Maar die naam bestond natuurlijk al. Als je dit tot CONCEPT verheft dan rolt daarna eigenlijk alles op zijn plaats. De Naam: “Het Gulle Leven”ontstond toen mijn vrouw dit als titel van een artikel in de “Delicious” las. De kleurstelling van de winkel, het assortiment enz. zijn dan een logisch gevolg van het concept.

We hebben voor Treur gekozen omdat Beemster op dat moment een reclamecampagne had “Waar ligt de Beemster in de supermarkt”. Ik vond dat zo’n “mes in de rug van de vakhandel” dat ik het risico genomen heb om van kaasmerk te veranderen. Peter Kasteleyns uit Oosterhout, die me erg open en eerlijk heeft geadviseerd, raadde me Weydeland aan. Later heb ik een test gedaan door 10 klanten van de “extra belegen” de Beemster naast de Weydeland te laten proeven. 80% vond de Weydeland lekkerder. Dat gaf me de laatste bevestiging. Ik ben zeer tevreden met Treur als leverancier. Ze denken mee en handelen zeer klantvriendelijk. Annemieke is een zonnetje aan de telefoon. Een aandachtspunt bij Treur is nog wel de afhandeling van de, overigens zelden voorkomende, logistieke foutjes.

Een jaar na de opening kwam de kredietcrisis. Toch bleef de omzet constant. We doen er echt alles aan om de omzet op peil te houden. Zo staan we met onze producten op wijnproeverijen. Mijn vrouw geeft 2 keer per maand workshops onder de naam Hapas & Tapas. We cateren regelmatig feesten en partijen. We adverteren zoveel het budget toelaat en hebben constant nieuwe producten. Zowel de zelftap oliën en azijnen, maar ook de Italiaanse nougat zijn een groot succes. Maar tjonge jonge, je moet er wel heel veel voor doen.

Ten slotte nog een openbare oproep aan het collectief van onze leveranciers: Er zit zoveel kennis en ervaring bij alle collega ondernemers in deze branche. Daar zijn ongetwijfeld legio “best practices” bij. Nieuwe producten die goed aanslaan, een originele wijze om iets te laten proeven, leuke smaakcombinaties (zoals Kletzenbrot met Saint Agur). Leuke hapjes om zelf te maken. Originele displaymogelijkheden….. noem maar op. Hoe kleine dingetjes ook .. Met deze kennis zouden alle branchegenoten hun voordeel kunnen doen. En de afstand tussen onze winkels is vaak zo groot dat er geen sprake is van echte concurrentie. Welke grossier maakt nu eens op zijn website ruimte voor deze informatie bijv. d.m.v. een forum. Alle ondernemers zouden er baat bij kunnen hebben.

Reageren: Mail me op info@hetgulleleven.nl. Ik zal u persoonlijk antwoorden.

Wietse Schrantee

Wilt u ook iets vertellen over uw kaaswinkel/marktkraam? Laat het ons weten en stuur een mail naar moniquementink@treurkaas.nl.

Afbeeldingen:
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven
Winkel Het Gulle Leven