We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Hollandse kaas in Frankrijk

Van der Linden Fromage Artisanal Hollandais
Van der Linden Fromage Artisanal Hollandais

Menigeen trok verbaasd de wenkbrauwen op toen wij (Suus en Paula) enkele jaren geleden ons plan lanceerden om Hollandse ambachtelijke kazen in Frankrijk te gaan verkopen.

Als eigenaars van een lieflijk gelegen boerderijtje, aanvankelijk bedoeld voor het doorbrengen van de vakanties, vielen wij als een blok voor het landschap, de ruimte, de natuur, het kalme leven en zo besloten wij in 2008 ons definitief te vestigen in de zuidelijke Bourgogne.

De vraag die zich direct als prangend aandiende was uiteraard: waar gaan we van leven?
Onze toenmalige beroepen (Paula hoofd Hypotheken Rotterdam-Noord en Suus componist-dirigent-arrangeur) leken ons onuitvoerbaar middenin de landelijke stilte dus er moest iets worden bedacht. Iets anders maar wel iets waarmee we ons gepassioneerd bezig zouden kunnen houden.
Kaas dus.
Kaas?
Jazeker, maar dan wel kaas van topniveau. Ambachtelijke kazen, boerenkazen, biologische kazen en daarbij: uitsluitend en vooral Hollandse kazen!

Kaaskoppen, zoals wij Hollanders zijn, kunnen op dat gebied de Fransen de hand schudden want nergens een land met zoveel soorten kaas als Frankrijk dus dikke kans dat er ook vele kaasliefhebbers huizen. Dat was onze redenering.

Menigeen trok zoals gezegd verbaasd de wenkbrauwen op maar menigeen weet dat er in Nederland absolute topkazen gemaakt worden. Daarbij komt dat de keur en keuze in soorten enorm is te noemen en dat er in gestaag tempo steeds weer nieuwe kazen op de markt verschijnen die naast origineel, kleurrijk en aantrekkelijk ook nog erg lekker zijn.

Aangezien wij een dikke 850 km ten zuiden van Nederland wonen is het voor ons natuurlijk een uitkomst dat Treur Kaas ons voortdurend op de hoogte kan houden van wat er gebeurt op kaasgebied in de Hollandse polders. Het biedt ons de mogelijkheid om op afstand feeling te houden met ons product en ons assortiment speciaal en gericht toe te snijden op de voorkeur van de klanten.

Na enkele pilots in 2008 en 2009 zijn wij in januari 2010 gestart met het verkopen van Hollandse Ambachtelijke Kaas op diverse streekmarkten in Zuid-Bourgogne. Eerst 17 soorten, nu uitgebreid naar ruim 35. De ontvangst van ons, het initiatief en de kazen mag gerust de betiteling ‘warm’ dragen. Onze kazen vinden gretig aftrek en mensen zijn nieuwsgierig en aangenaam verrast.

Bezoek onze website voor meer informatie of bestel onze kaas via: www.fromagehollandais.eu
Of volg ons op Facebook / Twitter.

Met dank aan de firma Treur,

Cordialement,
Suus et Paula
VAN DER LINDEN
Fromage Artisanal Hollandais affine en Bourgogne

Afbeeldingen:
Van der Linden Fromage Artisanal Hollandais
Van der Linden Fromage Artisanal Hollandais
Van der Linden Fromage Artisanal Hollandais
Van der Linden Fromage Artisanal Hollandais