We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Jerseyhoeve Bio

Jerseyhoeve Bio is een biologische kaas gemaakt van 100% jerseymelk. De kaas wordt op het eiland Goeree-Overflakkee gemaakt van melk van 80 Jerseykoeien. De kaas is gepasteuriseerd en heeft een gewicht van 8 kg.

Jerseymelk heeft een andere samenstelling van vet en eiwit dan melk van een Holsteiner koe. Het vetpercentage (5,9%) en eiwitgehalte (4,2%) ligt hoger, waardoor de kaas nog romiger en voller van smaak is. Tevens is Jerseymelk van nature rijker aan vitaminen en mineralen (2 keer zoveel), caroteen, en geconjugeerd linolzuur (CLA) dan melk van Holsteiner koeien. Dit resulteert in een bijzonder rijke kaas met een onderscheidende smaak.

Daarnaast is de Jersey koe een sterk ras dat efficiënt omgaat met haar voeding. Zo gebruiken ze minder voer en bewerkt voer voor dezelfde hoeveelheid melk. Dit maakt de Jersey koe zeer geschikt voor de biologische landbouw. Wel is de koe een stuk kleiner en geeft zij minder melk.

Het biologische karakter van de Jerseyhoeve kenmerkt zich door het gebruik van enkel en alleen natuurlijke grondstoffen. Daarbij wordt de biologische bedrijfsvoering zo optimaal mogelijk ingevuld en worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit alles zorgt voor de lekkerste biologische Jerseymelk waarbij u het beste van moeder natuur proeft.

Jersey koeien zijn schaars en worden maar op enkele plekken gehouden. Alleen mensen met een echte passie werken met Jersey koeien en dat betekent dat de koeien bijzonder goed worden verzorgd om de lekkerste melk te kunnen geven. Dit proeft u in Jerseyhoeve kaas dat een echte specialiteit is.

Jerseyhoeve is een streekproduct van het eiland Goeree-Overflakkee waarbij de diverse varianten de namen dragen van natuurgebieden op en rond het eiland.

Kijk voor meer informatie op www.dejerseyhoeve.com.

1 - 4 van 4

Jerseyhoeve Bio Gorzen is een biologische Jerseykaas van 8 weken oud. Deze jong belegen variant is bijzonder romig en boordevol vitaminen.

Jerseyhoeve Bio Platenaar is een belegen Jerseykaas met een biologisch karakter. De kaas heeft 16 weken liggen rijpen op houten planken.

Jerseyhoeve Bio Dieken is een biologische extra belegen Jerseykaas. De kaas is 26 weken oud en heeft in alle rust liggen rijpen. Haar smaak is onovertroffen. Krachtig en bijzonder romig.

Jerseyhoeve Bio Schorren is een biologische Jerseykaas gemaakt van 100% Jerseymelk. De kaas bevat een kristal en haar structuur is nog bijzonder romig. Een échte specialiteit!