We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Ovenschoten met Chevretta en zoete aardappel

Ovenschotel Chevretta
Ovenschotel Chevretta

Een heerlijk, maar ook gezond recept!

Ingrediënten: 
200 gram Chevretta geitenkaas
400 gam bloemkool in roosjes
150 ml kookroom
350 gram gehakt
700 gram zoete aardappel in schijfjes
4 plakjes filodeeg
1 gesnipperde ui
1 ei
4 eetlepels kerriepoeder
2 eetlepels paprikapoeder
evt. zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de plakken filodeeg. Kook de bloemkoolroosjes en zoete aardappel schijfjes 5 minuten. Bak de ui en het gehakt gaar. Leg de plakken filodeeg in een ingevette ovenschaal tot net iets over de rand. Verdeel de helft van de zoete aardappel schijfjes over de schaal en schep de ui en het gehakt eroverheen. Leg hier bovenop de gekookte bloemkoolroosjes. Leg vervolgens de andere helft van de zoete aardappel schijfjes op de schotel. Schenk het room eroverheen en strooi de paprikapoeder en kerriepoeder erover. Strooi als laatst de Chevretta geitenkaas over de schotel. Doe de schotel 45 minuten in de oven.

Eet smakelijk!