We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Quiche met Boeren Puur & Pittig

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes, schoongemaakt
  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 150 gram Boeren Puur & Pittig, geraspt
  • 2 rode uien, in ringen
  • 4 eieren
  • 150 ml melk of kookroom
  • nootmuskaat
  • 2 eetl. pijnboompitten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spruitjes met zout 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Halveer de grotere spruiten. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Druk de deegranden goed op elkaar en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel de helft van de geraspte boerenkaas over de deegbodem.

Verdeel de spruitjes en uienringen erover. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, nootmuskaat en de rest van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten. Strooi de pijnboompitten erover. Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.