We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Oudelandse Boerenkaas Soep

Ingrediënten
250 ml witte wijn
1 groentebouillonblokje
125 ml slagroom
200 gram Oudelandse Boeren Pikant Belegen
25 gram bloem
20 gram boter
nootmuskaat, peper en zout
Evt. spekblokjes

Bereidingswijze
Rasp de kaas. Laat de boter smelten in een soeppan. Doe vervolgens bloem bij de boter en laat circa 1 minuutje zachtjes bakken. Voeg de wijn toe en roer goed door totdat het een gladde saus is. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg 0,5 liter water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de geraspte kaas in de soep smelten en roer de slagroom erdoorheen. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 

Eet smakelijk!