We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Oudelandse Boeren Omelet met lenteuitjes

Omelet met Oudelandse boerenkaas en lenteuitjes

Ingrediënten:
100 gram Oudelandse Boeren Jong, grof geraspt
4 eieren
25 gram boerenroomboter
3 el boerenmelk
2 lente-uitjes, fijngesneden
3 el fijn gesneden kruiden (peterselie, bieslook, kervel)

Bereidingswijze:
Zet een koekenpan op het vuur en laat deze heet worden. Doe de boter in de pan en wacht tot die bruin is. Voeg de eieren met zout en peper en de melk in een kom en klop dat door elkaar. Het mengsel moet niet heel goed gemengd zijn, dus klop niet te lang! Roer vervolgens de kaas, de kruiden en de lente-uitjes erdoor. Schenk het eimengsel in de pan en roer het dan nog ongeveer 3 keer door met een vork. Bak het omelet snel op hoog vuur. Als de omelet begint te stollen moeten de randen van de omelet los worden gemaakt. Til de randen een beetje op en laat wat van het rauwe ei onder het gare ei lopen door de pan schuin te houden. Vouw, als de omelet bijna gestold is, de rand met een vork naar binnen en rol de omelet op. Serveer hem daarna direct. Een goede omelet is smeuig, dus laat hem niet te gaar worden!