We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Quiche met Geitenstee, walnoten, spek en honing

Quiche Geitenstee
Quiche Geitenstee

Een heerlijke hartige taart, geschikt voor ieder moment van de dag en voor iedere gelegenheid!

Ingrediënten: 

- Bladerdeeg
- 150 gram Geitenstee Jong Belegen
- Een handje walnoten
- 6 plakjes ontbijtspek
- 1 bosuitje
- 3 eieren
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels crème fraiche
- Zout en peper

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg en vet het bakblik in.

Bereidingswijze:
Leg het bladerdeeg over het ingevette bakblik. Gebruik niet al het bladerdeeg, want er is ook nog nodig voor de bovenkant.

Leg 3 plakjes ontbijtspek op het bladerdeeg. Leg vervolgens een paar stukjes Geitenstee op het ontbijtspek. Hak de walnoten in grove stukken en verdeel 2/3 van de walnoten eroverheen. Vervolgens kunt u wat honing eroverheen sprenkelen. Leg hier bovenop de andere 3 plakjes ontbijtspek en daarop nog een paar stukjes Geitenstee.

Snijd de bosui in kleine ringetjes. Klop de 3 eieren los in een kom. Doe de gesneden bosui erbij. Voeg ook 2 eetlepels crème fraiche, zout en peper toe. Meng dit door elkaar. Giet vervolgens dit mengsel over de Geitenstee in het bakblik. Leg hier overheen de overige reepjes bladerdeeg. Bestrijk deze met een losgeklopt ei. Strooi hierover heen de overige walnoten. 

Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!