We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Recept van de maand

Menugang

Hoofdgerecht

Keuken

Hollandse Keuken

Ingrediënten

  • 2 knoflookteentjes
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 5 stengels bleekselderij
  • 3 el (olijf)olie
  • 350 g winterpenen
  • 0,5 kippenbouillontablet minder zout
  • 4 tl Italiaanse kruiden (gedroogde)
  • 350 gr mager gehakt
  • 350 gr (volkoren)spaghetti
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 80 gr geraspte Boerderijkaas Affiné 30+

Materialen


Instructies

Een heerlijke gezonde spaghetti met Boerderijkaas Affiné 30+!

    Snipper de uien en snijd de teentjes knoflook. Schil de winterpeen en snijd deze vervolgens in blokjes. Was daarna de stengel prei en snijd hem in ringen. Snijd ook de bleekselderij. Snijd de paprika en de courgette in stukjes.

    Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, de groenten en de Italiaanse kruiden ca. 3 minuten. Voeg daarna het magere gehakt toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Bak ca. 5 minuten.

    Kook de (volkoren)spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de tomatenblokjes toe aan het gehaktmengsel en laat de saus circa 10 minuten koken op laag vuur. U kunt het geheel op smaak brengen met peper. 

    Giet de spaghetti af, verdeel over de borden, verdeel de saus erover en bestrooi met de magere kaas. 

    Eet smakelijk!