We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Recept van de maand

Menugang

Hoofdgerecht

Keuken

Hollandse Keuken

Ingrediënten

500 gram Oudelandse Boerenkaas Smaakvol Belegen
1 rode ui
2 kipburgers (voorgekookt)
1  aubergine
1 rode paprika
1 gekookte maïskolf
1 courgette
2 tenen knoflook 
6 cherrytomaatjes
1 el gedroogde kruiden
zout en peper
olijfolie

Instructies

Boerenkaas groentespiezen van de BBQ

Snijd de paprika in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd ook de courgette en aubergine in gelijke stukken. Snijd de maïs in plakken van 2 cm. Snijd de rode ui in parten en laat de cherrytomaatjes heel. Verdeel dit alles in een grote schaal. Hak de kruiden fijn en knijp de knoflook boven de schaal uit. Besprenkel alles licht met olie en bestrooi met de kruiden, zout en peper. Schep de groenten om, dek af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur marineren.

Steek intussen de BBQ aan. Steek de groenten om en om op spiezen en grill ze in ca. 5 minuten op de BBQ bruin en keer ze regelmatig. Neem ze van de BBQ, leg ze op een schaal of bord en rasp royaal deboerenkaas over de hete spiezen zodat de kaas wat gaat smelten.

Eet smakelijk!