We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Hollandse andijviestamppot met Weydeland kaas

Hollandse andijviestamppot met Weydeland kaas
Hollandse andijviestamppot met Weydeland kaas

Combineer een heerlijke hollandse stamppot met Weydeland kaas!

Ingrediënten:
voor 4 personen
250 gram Weydeland Jong
1 kilo aardappelen
30 gram boter

3 rode uien (gesnipperd)

1 zakje jus
200 ml melk

400 gram gesneden andijvie

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze in ca. 25 min. gaar. Snijd ondertussen de rode ui in kleine snippers. Verhit de boter in een pan en roerbak hierin de ui. Wanneer de ui goudbruin is, haal deze uit de pan en bereid de jus met het bakvet van de uien.

Giet de aardappelen af en schenk 200 ml melk erbij. Breng de melk de kook. Leg de gesneden andijvie op de aardappelen en schep de uien erop. Stamp dit grof door elkaar. Snij de Weydeland Jong in kleine blokjes en schep dit door de stamppot. Serveer deze heerlijke maal met de jus, en smakelijk eten!

Tip: voeg voor de variatie gebakken spekjes toe!