We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Weydeland kaasfondue met champignons

Een heerlijke fondue voor 6 personen.

Ingrediënten:
700 gr Jonge Weydeland kaas
250 gr Kernhemmer
400 gr champignons
200 gr ham
120 gr boter
120 gr bloem
1 liter groentebouillon (met 2 aanmaakblokjes)
olie of boter

Om te dippen:
- stokbrood
- komkommer
- wortel

Bereidingswijze:
Bak de champignons en ham in een beetje olie of boter tot de ham knapperig is en de champignons gaar zijn. Smelt de boter in een pan en voeg dan de bloem toe tot het een papje wordt. Blijf goed roeren. Voeg de bouillon toe tot er een mooie saus ontstaat. Rasp vervolgens de jonge Weydeland kaas en smelt deze door de massa. Als de kaas gesmolten is, kunnen de champignons en ham worden toegevoegd. Roer vervolgens alles goed door elkaar en de kaasfondue is klaar!