We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Ovenschotel met kip, spinazie en Weydelijner

Ingrediënten:
·  150 gram Weydelijner
·  500 gram kipfilet
·  700 gram aardappelen
·  450 gram verse spinazie
·  200 gram kastanjechampignons
·  250 gram crème fraiche
·  1 rode ui
·  Snufje paprikapoeder, peper en zout
·  Olie of boter om te bakken

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kipfilet in blokjes. Rasp de Weydelijner kaas. Snijd de champignons in plakjes en snijd de rode ui in stukjes. Kook de aardappels in een pan met water beetgaar (ca. 11 minuten). Snijd vervolgens de aardappels in plakjes. Verhit de olie of boter in een pan en bak de kip goudbruin. Strooi peper, zout en paprikapoeder over de kipfilet. Als de kip gaar is, voeg de champignons en ui toe. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan de kip, champignons en ui en laat de spinazie slinken. Voeg de aardappelplakjes toe. Voeg vervolgens crème fraiche toe aan het mengsel en roer door. Doe alles in een ovenschaal. Bestrooi het mengsel met Weydelijner kaas. Bak de ovenschotel op 200 graden, totdat de kaas gesmolten is (ca. 20 minuten). 

Eet smakelijk!