1 juni Wereldmelkdag

Vandaag is het Wereldmelkdag! Op deze dag wordt in de hele wereld het bestaan van melk toegejuicht. Melk is namelijk een belangrijk onderdeel van gezonde voeding. Sinds 2001 wordt Wereldmelkdag jaarlijks gevierd op 1 juni als initiatief van de Wereldvoedselorganisatie FAO. 

Richtlijnen goede voeding

Over de hele wereld drinken miljarden mensen dagelijks melk. Ook nuttigen miljarden mensen dagelijks andere zuivelproducten die van melk gemaakt zijn. Een reden dat zoveel mensen dit doen is dat het lekker en gezond is, maar ook makkelijk en betaalbaar. Melk en andere zuivelproducten zijn dan ook opgenomen in de landelijke voedingsrichtlijnen overal ter wereld. Deze voedingsrichtlijnen zijn opgesteld om de wereldbevolking te helpen gezond te eten. Zuivel wordt in de Nederlandse ‘Richtlijnen goede voeding’ geadviseerd en melk, kaas en yoghurt staan niet voor niets prominent in de Schijf van Vijf.

Melk is goed voor elk

De uitspraak ‘Melk is goed voor elk’ is in Nederland heel bekend, maar die is er natuurlijk niet zomaar. Melk en andere zuivelproducten leveren veel verschillende voedingsstoffen die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Denk hierbij aan calcium, vitamine B2 en B12, eiwitten, fosfor en kalium. In 1 glas melk zit 30% calcium, 25% vitamine B2, 35% vitamine B12 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Daarom juichen ook wij op deze Wereldmelkdag het bestaan van melk toe!

Bron: www.nzo.nl
Gepubliceerd op 1 juni 2021