Treur Kaas viert 70 jaar passie voor kaas!

Dit jaar is een bijzonder jaar voor ons: Treur Kaas bestaat 70 jaar! Een mijlpaal waar we met trots bij stilstaan. Wat ooit begon met de eerste stappen van Evert (opa) Treur in de kaaswereld, is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat bekend staat om zijn ambachtelijke kwaliteitskazen.

Hoe het allemaal begon…

In maart 1955 begon Evert Treur met het leren van het vak van kaashandelaar. Met zijn fietstassen volgeladen ging hij langs diverse kaashandelaren om zijn kaas aan te bieden. Met een passie voor kaas en een scherp oog voor kwaliteit, zette hij de eerste stappen in een wereld die hem meteen fascineerde. De liefde voor kaas groeide, en al snel besloot hij zijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Wat begon als een bescheiden avontuur, werd al snel een bloeiende onderneming. Opa’s inzet en vakmanschap legden de basis voor Treur Kaas, een bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een specialist in Hollandse Kaas.

Door de jaren heen

Er is in de afgelopen 70 jaar natuurlijk een hoop gebeurd. Van het rondbrengen met de fiets naar het kopen van een auto. Toen de handel goed liep, werd er door opa een pakhuis gekocht. Waarna er een nog groter pakhuis gekocht werd. Ook het tweede pakhuis werd te klein. In 1981 vond Evert Treur het tijd voor een nieuwe aanpak en besloot hij een stuk grond te kopen aan de Oude Rijn (waar nog steeds het huidige bedrijf gevestigd is). Lees het hele verhaal op de pagina ‘Historie’. 

Huisstijl van Treur Kaas

Misschien weet je het nog wel, de oranje/paarse uitstraling van Treur Kaas?! Dat was jarenlang onze identiteit. Alle medewerkers liepen in paarse polo’s en ook de vrachtwagencabine was paars.

 

In 2019 vonden we het hoogtijd voor een ware restyle van ons bedrijf. Vanaf 2019 ging alles op de schop! De oranje en paarse kleuren werden ingeruild voor blauw en geel. De polo’s waren niet langer paars, maar donkerblauw. Ook de vrachtwagens kregen uiteraard een nieuwe uitstraling en er kwam een nieuwe website.

Een familie vol kaasliefde

Treur Kaas is en blijft een echt familiebedrijf. De kennis en passie van opa zijn doorgegeven aan de volgende generaties, die het bedrijf verder hebben uitgebouwd. Ondertussen hebben de tweede generatie (Daan Treur) en de derde generatie (Eduard Treur) het stokje van opa overgenomen. Door vakmanschap en innovatie te combineren, proberen we vanuit Treur Kaas je elke keer weer te verrassen met smaakvolle kazen die de weg moeten vinden naar kaaswinkels, groothandels en delicatessenzaken in binnen- en buitenland.

Een toekomst vol smaak

Terwijl we terugkijken op 70 prachtige jaren, kijken we ook vooruit. We blijven ons inzetten voor duurzaamheid, persoonlijke begeleiding en natuurlijk de beste kwaliteitskaas. Want één ding is zeker: kaas zit in ons DNA, en dat zal altijd zo blijven.

Bedankt aan al onze klanten, partners en kaasliefhebbers de afgelopen 70 jaar. Op naar de volgende 70 jaar!

Gepubliceerd op 03-03-2025