Een Franse rode korstkaas

De Maroilles wordt gemaakt in het noorden van Frankrijk in de regio Hauts-de-France en deze kaas draagt een beschermde oorsprongsbenaming. Dit houdt in dat de kaas alleen in het desbetreffende gebied geproduceerd mag worden. De kaas krijgt een rijping van 2 tot 3 maanden en is dan geschikt om geconsumeerd te worden. De Maroilles heeft een scherpe geur met een bittertje afkomstig van de korst.

Productinformatie

Ingrediënten

Gepasteuriseerde koemelk, zout, dierlijk stremsel, zuursel, oppervlakteflora: roodbacterie

Allergenen

Melkeiwit, lactose

Vetgehalte

50+

Formaat

210 gram

Artikelnummer

200006

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1319 kJ / 318 Kcal
Eiwit
21,0 g
Koolhydraten
0,5 g
Waarvan suikers
0,5 g
Totaal vet
26,0 g
Verzadigd vet
18,0 g
Enkelvoudig onverzadigd vet
-
Meervoudig onverzadigd vet
-
Cholesterol
-
Zout
2,3 g

Andere kazen in de categorie Gewassen rode korstkaas