Geitenkaas uit Frankrijk

Een Franse kaas uit de Berry, een gebied bezuiden de Loirevallei. De Valençay is een van de 44 Franse kazen met een beschermde oorsprongsbenaming (AOP).

Dit geitenkaasje is gemaakt van rauwe geitenmelk. Na het vormen van dit kaasje (afgestompte pyramidevorm) wordt die bedekt met een laagje gezouten houtskoolas en daarna wordt die 3 weken gerijpt in een hele vochtige kelder. Op de houtskool zie je vervolgens een schimmellaagje naar boven komen, die gewoon gegeten kan worden. Het zuivel van de kaas is mooi wit. De smaak is fruitig en licht ziltig.

Productinformatie

Ingrediënten

Rauwe geitenmelk (FR), stremsel, zuursel, zout, steenkool

Allergenen

Melkeiwit, lactose

Vetgehalte

45+

Formaat

220 gram

Artikelnummer

200026

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
875 kJ / 209 Kcal
Eiwit
13,1 g
Koolhydraten
1,5 g
Waarvan suikers
1,5 g
Totaal vet
21,0 g
Verzadigd vet
11,7 g
Enkelvoudig onverzadigd vet
-
Meervoudig onverzadigd vet
-
Cholesterol
-
Zout
1,7 g