Jerseyhoeve

Jerseyhoeve Bio is een biologische kaas gemaakt van 100% jerseymelk. De kaas wordt op het eiland Goeree-Overflakkee gemaakt van melk van 80 Jerseykoeien. Hierdoor hebben de verschillende varianten de namen van natuurgebieden op en rond het eiland. De kaas is gepasteuriseerd en heeft een gewicht van 8 kg.

Jerseymelk heeft een andere samenstelling van vet en eiwit dan melk van een Holsteiner koe. Het vetpercentage (5,9%) en eiwitgehalte (4,2%) ligt hoger, waardoor de kaas nog romiger en voller van smaak is. Ook is Jerseymelk van nature rijker aan vitaminen en mineralen (2 keer zoveel), caroteen, en geconjugeerd linolzuur (CLA) dan melk van Holsteiner koeien. Dit resulteert in een bijzonder rijke kaas met een onderscheidende smaak.

Jersey koeien zijn schaars en worden maar op enkele plekken gehouden. Daarnaast is de Jersey koe een sterk ras dat efficiënt omgaat met haar voeding. Zo gebruiken ze minder voer voor dezelfde hoeveelheid melk. Dit maakt de Jersey koe zeer geschikt voor de biologische landbouw. Wel is de koe een stuk kleiner en geeft zij minder melk.