Boerenkaas met een stevige smaak

De Montbéliarde kazen zijn gemaakt van rauwe koemelk. De variant van 8 maanden heeft dankzij de lange rijpingstijd een heerlijke stevige smaak. Echt rauwmelkse kaas met karakter! Het ras Montbéliarde komt uit de Jura in Frankrijk. Het is voortgekomen uit het samenvoegen van meerdere lokale rassen waarbij de grootste invloed het rood-witte ras was. Doordat de koeien in bergachtig gebied voortkomen zijn zij erg sterk en kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende condities. Taaie dames die niet snel opgeven. Ze hebben meer spieren dan Holstein koeien en kunnen daardoor tegen een stootje. De dames geven hoge waarden aan eiwit en vetgehalten, waardoor je er mooie kaasspecialiteiten van kunt maken. In de Gelderse vallei grazen circa 65 Montbéliarde koeien op weilanden tussen houtsingels.

Per oktober beschikbaar.

Productinformatie

Ingrediënten

Rauwe koemelk (NL), zout, zuursel, vegetarisch stremsel

Allergenen

Koemelkeiwit

Vetgehalte

50+

Formaat

8 kg

Artikelnummer

312108

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1512 kJ / 364 Kcal
Eiwit
22,8 g
Koolhydraten
0 g
Waarvan suikers
0 g
Totaal vet
29,6 g
Verzadigd vet
19,3 g
Enkelvoudig onverzadigd vet
6,5 g
Meervoudig onverzadigd vet
0,8 g
Cholesterol
80 mg
Zout
1,6 g