Hieronder vind je 7 heerlijke recepten voor kleine borrelhapjes. Stuk voor stuk makkelijk om te maken en heel erg lekker om te serveren op je feestje!

Toastcupjes met kaassalade

voor 20 hapjes

– 200g Bon Repas
– 2 el mayonaise
– 2 el Griekse yoghurt
– 2 tl mosterd
– 2 el verse bieslook
– 1 tl uienpoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– zwarte peper

Snijd de kaas in kleine blokjes van ongeveer 1/2 x 1/2 cm. Meng de kaasblokjes met de rest van de ingrediënten en vul de toastcupjes met de kaassalade. Maak af met sprietjes verse bieslook.

Kaasstengels met parmaham en honing

voor 20 hapjes

– 2 rollen koelvers bladerdeeg
– 1 ei, losgeklopt
– 2 el gedroogde tijm
– 300g Erfgoed Stelling 606, geraspt
– 300g parmaham, plakjes
– honing om te drizzelen

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het verse bladerdeeg in 20 reepjes van 1 cm breed en 10 cm lang. Leg het deeg op de bakplaat. Smeer de reepjes deeg in met losgeklopt ei en strooi de tijm en geraspte kaas er overheen. Bak de kaasstengels in 12-15 minuten goudbruin en krokant. Wikkel de reepjes parmaham om de kaasstengels en drizzle er honing overheen.

Hollandse kaaskoekjes met tijm

voor 20 koekjes

– 200g boter, zacht
– 250g Weydeland Extra Belegen, geraspt
– 3 takjes tijm
– 1 tl zout
– zwarte peper
– 250g bloem
– 1 ei, losgeklopt

Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd deze fijn. Klop de boter met een mixer zacht. Meng 3/4 van de kaas en de tijm door de boter en voeg hier peper en zout aan toe. Voeg tot slot de bloem toe en meng alles tot je een bal van het deeg kunt vormen. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Kneed het deeg nog even kort een keer door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een plak van ongeveer 5mm dik. Steek koekjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de koekjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin; laat ze afkoelen op een rooster.

Kaasloempiaatjes uit de airfryer

voor 20 hapjes

– 10 vellen filodeeg (diepvries)
– 750g Villa Nella Kruidenkaas – in reepjes
– 50ml zonnebloemolie

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius. Snijd de velletjes filodeeg doormidden en leg op ieder plakje een reepje kaas. Rol op als een loempia en smeer de loempiaatjes in met zonnebloemolie. Bak 5-6 minuten in de Airfryer tot de kaasloempia’s goudbruin en krokant zijn.

Mini kaasbroodjes

voor 21 hapjes

– 7 velletjes bladerdeeg (diepvries)
– mosterd
– 600g Weydeland Rijck kaas, in reepjes van 1x1x10cm
– losgeklopt ei
– sesamzaadjes
– extra geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier. Smeer de velletjes bladerdeeg in met een lepel mosterd en leg op ieder plakje deeg een reepje Weydeland kaas. Rol de kaas in het bladerdeeg en snijd iedere rol in drie stukken. Verdeel de kaasbroodjes over de bakplaat. Smeer de bovenkant van de kaasbroodjes in met losgeklopt ei en strooi hier sesamzaadjes en een beetje geraspte kaas overheen. Bak de mini kaasbroodjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar.