Cocktails met kaas erin zijn een unieke culinaire ervaring. Denk aan infusies, schuimen, siropen of zelfs geraspte kaas als smaakmaker. Hieronder vind je 4 verrassende recepten waarin kaas echt een ingrediënt is van de cocktail.
1. Flinck Bloody Mary
Ingrediënten:
-
50 ml vodka
-
100 ml tomatensap
-
15 ml citroensap
-
1 tl worcestersaus
-
1 tl geraspte Weydeland Flinck brokkelkaas
-
Snufje zout & peper
-
Tabasco naar smaak
-
Garnering: selderijstengel, blokje Weydeland Flinck op een prikker
Bereiding:
-
Voeg alle ingrediënten (inclusief de geraspte kaas!) in een shaker met ijs.
-
Shake krachtig (de kaas lost deels op, deels geeft het structuur).
-
Giet de cocktail in een hoog glas met ijs.
-
Garneer met selderij en een blokje Weydeland Flinck.
Smaak:
Pittig, hartig – een brunchklassieker met een twist!
2. Geitenkaas-Piña Fizz
Ingrediënten:
-
50 ml witte rum
-
40 ml ananassap
-
20 ml limoensap
-
1 el Mèkkerstee Neeltje (zachte geitenkaas)
-
10 ml suikersiroop
-
Spa rood
-
Garnering: munt en ananas
Bereiding:
-
Shake alle ingrediënten (behalve spa rood) goed met ijs.
-
Giet in een glas.
-
Top af met spa rood.
-
Garneer met munt en ananas.
Smaak:
Romig, friszuur en tropisch met een subtiel vleugje kaas.
3. Boerenkaas Martini
Ingrediënten:
-
45 ml gin
-
15 ml droge vermouth
-
1 el geraspte Oudelandse Boeren Subliem Oud
-
1 scheutje olijvenvocht
-
Garnering: een olijfje
Bereiding:
-
Mix alles (inclusief kaas) met ijs.
-
Giet in een gekoeld martiniglas.
-
Garneer met een olijfje
Smaak:
Droog, pittig en hartig – een borrel voor kaasliefhebbers!
4. Strawberry Cheesecake Sour
Ingrediënten:
-
40 ml bourbon
-
30 ml aardbeienpuree
-
15 ml citroensap
-
10 ml vanillesiroop
-
1 el Machelle Cranberry (verse roomkaas)
-
1 eiwit (optioneel voor schuim)
-
Garnering: verkruimelde biscuit + aardbei
Bereiding:
-
Shake alles (droog, zonder ijs) krachtig.
-
Voeg ijs toe en shake opnieuw.
-
Giet in een coupeglas.
-
Garneer met de verkruimelde biscuit en een halve aardbei.
Smaak:
Dessertachtig, romig en fruitig – net een cheesecake in cocktailvorm.
Tip:
Gebruik een fijn zeefje bij cocktails met geraspte kaas of roomkaas om de textuur glad te houden, tenzij je juist voor een rijke structuur gaat.