Cocktails met kaas

Cocktails met kaas erin zijn een unieke culinaire ervaring. Denk aan infusies, schuimen, siropen of zelfs geraspte kaas als smaakmaker. Hieronder vind je 4 verrassende recepten waarin kaas echt een ingrediënt is van de cocktail.

1. Flinck Bloody Mary

Ingrediënten:

  • 50 ml vodka

  • 100 ml tomatensap

  • 15 ml citroensap

  • 1 tl worcestersaus

  • 1 tl geraspte Weydeland Flinck brokkelkaas

  • Snufje zout & peper

  • Tabasco naar smaak

  • Garnering: selderijstengel, blokje Weydeland Flinck op een prikker

Bereiding:

  1. Voeg alle ingrediënten (inclusief de geraspte kaas!) in een shaker met ijs.

  2. Shake krachtig (de kaas lost deels op, deels geeft het structuur).

  3. Giet de cocktail in een hoog glas met ijs.

  4. Garneer met selderij en een blokje Weydeland Flinck.

Smaak:

Pittig, hartig – een brunchklassieker met een twist!

2. Geitenkaas-Piña Fizz

Ingrediënten:

  • 50 ml witte rum

  • 40 ml ananassap

  • 20 ml limoensap

  • 1 el Mèkkerstee Neeltje (zachte geitenkaas)

  • 10 ml suikersiroop

  • Spa rood

  • Garnering: munt en ananas

Bereiding:

  1. Shake alle ingrediënten (behalve spa rood) goed met ijs.

  2. Giet in een glas.

  3. Top af met spa rood.

  4. Garneer met munt en ananas.

Smaak:

Romig, friszuur en tropisch met een subtiel vleugje kaas.

3. Boerenkaas Martini

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Mix alles (inclusief kaas) met ijs.

  2. Giet in een gekoeld martiniglas.

  3. Garneer met een olijfje

Smaak:

Droog, pittig en hartig – een borrel voor kaasliefhebbers!

4. Strawberry Cheesecake Sour

Ingrediënten:

  • 40 ml bourbon

  • 30 ml aardbeienpuree

  • 15 ml citroensap

  • 10 ml vanillesiroop

  • 1 el Machelle Cranberry (verse roomkaas)

  • 1 eiwit (optioneel voor schuim)

  • Garnering: verkruimelde biscuit + aardbei

Bereiding:

  1. Shake alles (droog, zonder ijs) krachtig.

  2. Voeg ijs toe en shake opnieuw.

  3. Giet in een coupeglas.

  4. Garneer met de verkruimelde biscuit en een halve aardbei.

Smaak:

Dessertachtig, romig en fruitig – net een cheesecake in cocktailvorm.

Tip:

Gebruik een fijn zeefje bij cocktails met geraspte kaas of roomkaas om de textuur glad te houden, tenzij je juist voor een rijke structuur gaat.