De lekkerste kazen voor de Pasen

Nog maar iets meer dan 1 week en het is alweer Pasen! Op zondag 4 en maandag 5 april is het zover. Ook dit jaar zal Pasen niet gevierd worden met de hele familie bij elkaar, maar dat betekent niet dat je het niet gezellig kunt maken. Wij geven je graag wat tips om ook dit jaar weer lekker uit te pakken met de Paasdagen. Want Pasen vier je natuurlijk met de lekkerste kazen! 

Paaseieren verstoppen, eeuwenoude traditie

Paaseieren zijn onmisbaar tijdens Pasen en dat heeft een reden. Pasen is een Christelijk feest waarbij het gaat om het leven en nieuw leven.  De paaseieren staan symbool voor nieuw leven. Het verstoppen van de paaseieren stamt uit de Germaanse traditie om eieren, als symbool van vruchtbaarheid (nieuw leven), in akkers te begraven zodat deze akkers vruchtbaar zouden worden. Deze traditie is dus al eeuwenoud, maar zetten we graag voort! Ga dus lekker aan de slag met de kinderen en versier de eieren met verf, plakkertjes of glitters.

Een rijk gevulde Paastafel

Als de eieren verstopt en vervolgens weer gevonden zijn, is het tijd om te genieten van een heerlijke Paasbrunch/Kaasbrunch. We delen graag wat lekkere receptentips die, volgens ons, niet mogen ontbreken op de Paastafel:

Eieren
Naast het versieren en verstoppen van de eieren mogen ze ook niet ontbreken op de Paastafel. Verwerk ze in een lekkere frisse Caesar Salade met romeinse sla, croutons, geraspte Grana Padano, kipfilet en caesardressing. Houd ook nog wat eieren over om los op tafel te leggen. Ter decoratie of voor degene die hem zo wilt opeten.

Soep
Een lekkere soep hoort er natuurlijk bij. We hebben verschillende soeprecepten op onze website staan ter inspiratie. Ga je voor deze heerlijke Franse uiensoep met venkel? Kies je voor de Pastinaaksoep met ui, knoflook en tapenade of ga je liever voor een romige paprika-tomatensoep met boerenkaas? Alles is mogelijk.

Pull Apart Kaasbrood
Een lekker recept voor op de Paastafel is het Pull Apart Kaasbrood. Een gevuld brood met kruidenkaas Villa Nella, olijven, bosui en basilicum! Schaaf de Villa Nella in dunne plakjes en snijd de bosuitjes en olijven in ringen. Snijd het brood kruislings in tot 2 cm van de onderkant. Stop de snedes in het brood vol met kaas, bosuitjes, olijven en stukjes roomboter, kwast als laatste de buitenkant van de broodbol in met wat boter. Bak de bol 15 minuten in het midden van de oven, tot de kaas en boter gesmolten zijn en de buitenkant goudbruin en knapperig. En klaar!

Kaas empanada’s
Ook erg leuk om te serveren op de Paastafel zijn deze kaasempanada’s. Bladerdeeg gevuld met kidneybonen, maïs, ui, tomaat, koriander, crème fraîche en Oudelandse Boeren Pikant Belegen kaas. Serveer ze met crème fraîche en wat extra vulling om te dippen.

Geitenkaasmuffins
Deze geitenkaasmuffins met Mèkkerstee Fenegriek, broccoli, hazelnootjes en Weydeland Kaas mogen ook niet ontbreken als lekker hapje op de Paastafel. Heerlijke hartige muffins met een rijke smaak!

Broodjes met dips
Op een Paastafel hoort ook een rijk gevulde mand met allerlei soorten lekkere broodjes. Denk hierbij aan pistoletjes, afbakbroodjes, chocoladebroodjes en (kaas)croissants. Serveer de broodjes met eiersalade, tapenades en heerlijk zachte roomboter.

Paaskaas

Tot slot kan een heerlijke volle kaasplank ook niet ontbreken. Vul deze plateau met lekkere frisse kaasjes. Om te beginnen is de Villa Asperge, de kaas met het witte goud van de lente, een kaas die absoluut thuishoort op het Paasplateau. Deze frisse voorjaarskaas is kort gerijpt (8 weken) wat ervoor zorgt dat het een hele romige kaas is. De stukjes asperge zorgen voor een frisse smaak. Andere kaasjes voor op het Paasplateau zijn bijvoorbeeld de Villa Jardin met frisse tuinkruiden en de Villa Nella met tomaat en olijven. De Villa Provence met tijm en rozemarijn past er ook goed op en dankzij de groen/blauwe kleur van deze kaas is het ook nog eens een leuke eyecatcher op de plank! Naast al deze lekkere kruidenkaasjes is het lekker om ook nog een naturel kaasje op de plank toe te voegen, voor de balans. Ga bijvoorbeeld voor de Weydeland 48+ Jong Belegen en een geitenkaas Chevretta Belegen. Dan heb je een rijkgevulde Paasplank met voor ieder wat wils. Maak de plank af met wat lekkere olijven, toastjes, dips en tapenades.

We wensen je hele fijne Paasdagen!

Gepubliceerd op 25 maart 2021