• 1955 - Oprichting In 1955 begon Evert Treur, geboren als boerenzoon, met het verkopen van kaas aan kaaswinkels in Nederland. Op zijn fiets, met zijn fietstas volgeladen met Goudse kaas en boerenkaas, bracht hij wekelijks de kaas langs bij de kaaswinkels.
  • 1955 - Aanschaf auto In november 1955 startte hij zijn eigen kaashandel met een pakhuis aan de Havenstraat in Woerden. Hier was ruimte voor zo’n 100 tot 150 kazen. Dat ging zo goed dat hij besloot een auto aan te schaffen.
  • 1956 - Handel komt op gang De handel ging goed en samen met drie startende collega’s nam Evert Treur een pakhuis aan de Jan de Bakkerstraat over. Er was ruimte voor 60.000 kg kaas.
  • 1959 - Eerste eigen pakhuis In 1959 liet Evert Treur zijn eerste eigen pakhuis bouwen tussen de Havenstraat en Rijnstraat in Woerden. Dit pakhuis had twee verdiepingen en een lift. Er was ruimte voor 120.000 kg kaas.
  • 1968 - Natuurpakhuis In 1968 kocht Evert Treur de oude meelfabriek van Firma Arie Blok aan de Oudelandseweg 44 in Woerden. Deze bouwde hij om tot natuurpakhuis. Het gaf ruimte aan 320.000 kg kaas.
  • 1981 - Nieuwe generatie Daan Treur In mei 1981 was het tijd voor een nieuwe generatie binnen het bedrijf. Daan Treur kwam als eerste werken in de zaak. Hij nam de plaats in van de chauffeur en hielp in eerste instantie met het poetsen en draaien van de kaas.
  • 1981 - Bouw pakhuis Het bedrijf groeide, en het pakhuis werd te klein. Daarom besloot Evert Treur grond te kopen aan de Oude Rijn in Woerden. Hier bouwde hij destijds drie hallen, één hal voor iedere zoon. Er kwam plaats voor 500.000 kg kaas.
  • 1991 - René Treur In 1991 kwam René Treur in de zaak. René richtte zich op het fysiek zware werk in het pakhuis, waarbij hij orders liep, kazen draaide en behandelde.
  • 1995 - Evert Treur 65 jaar In 1995 bereikte Evert Treur een leeftijd van 65 jaar. Na 40 jaar met hart en ziel te werken voor het bedrijf besloot Evert dat het tijd was om het stokje over te dragen aan zijn zoons. Evert Treur ontving een eremedaille van de commissaris van de Koningin voor zijn werk voor E.M. Treur en zijn verdiensten op kerkelijk gebied.
  • 2005 - Aanbouw kantoren en kaaskelder In 2005 kwam er meer behoefte aan kantoorruimte. Met de aanbouw werd de wens om een kaaskelder te bouwen ook gerealiseerd. Onder de kantoorruimte werd ruimte gemaakt om een speciale kaaskelder te bouwen waar circa 200.000 kg kaas kan rijpen.
  • 2015 - Intrede derde generatie Begin 2015 startte Eduard Treur als accountmanager bij Treur kaas. Eduard Treur is de zoon van Daan Treur. Hiermee is de derde generatie in het familiebedrijf gestapt.
  • 2020 - Nieuwe belettering pand In 2019 heeft Treur Kaas een nieuwe huisstijl gekregen. Waar voorheen alles paars en oranje was bij Treur Kaas, is het nu allemaal blauw en geel geworden. In 2020 is het pand dan ook flink onder handen genomen en zijn alle uitingen in een nieuw jasje gestoken!