Grootste kaasplank van de wereld

Kom je ook kijken bij de poging tot ‘s werelds grootste kaasplank op 23 september? Woerden bestaat dit jaar 650 jaar en dat gaat groots gevierd worden. Op het Kerkplein in Woerden zal op vrijdag 23 september een poging gedaan worden om de grootste kaasplank ter wereld neer te leggen. Deze plank zal rijk gevuld worden met allerlei lekkere kazen, waaronder diverse kazen van Treur Kaas! Kom jij ook proeven?

Woerden 650 jaar

Al zolang als je je kunt herinneren speelt de kaasindustrie een belangrijke rol in de bedrijvigheid van Woerden. Dit jaar bestaat Woerden 650 jaar, dus tijd voor een feestje. En daarbij kan KAAS natuurlijk niet ontbreken!

Wereldrecord kaasplateau

In 2018 vestigden de zuivelboeren in Madison, Verenigde Staten, het wereldrecord voor het grootste kaasplateau dat ooit werd geserveerd. Om dit record te verbreken zijn er wel 150 kaassoorten met een totaal gewicht van 2500 kg nodig! En dat is wat we gaan proberen op vrijdagmiddag 23 september op het Kerkplein in Woerden.

Kom proeven

Ben jij in de gelegenheid om te komen kijken? Dan is dat het meer dan waard. Je kunt namelijk ook al deze soorten kaas na afloop proeven onder het genot van uitleg door de kaasbedrijven! Kom gezellig langs met je vrienden, familie of collega’s en beleef met z’n allen een gezellige vrijdagmiddagborrel met een heerlijk kaasplankje.

Praktische informatie

Vrijdagmiddag 23 september 2022  |  Kerkplein 6, 3441 BG Woerden

Gepubliceerd op 12-09-2022