Het record Grootste Kaasplateau van de Wereld is binnen

Het is Woerden gelukt om het wereldrecord te pakken voor de grootste kaasplank ter wereld! Ter ere van het 650-jarig bestaan van de stad Woerden werd er vrijdag 23 september 2022 een poging gedaan om de langste kaasplank ter wereld te maken. En dat is gelukt! Het vorige record uit Amerika (2013 kg en 147 soorten kaas), van vier jaar geleden, is dubbel en dwars verbroken. 

Wereldrecord langste kaasplank

Sinds afgelopen weekend staat het wereldrecord van de grootste kaasplank ter wereld op de naam van Woerden. De Woerdense kaasplank was maar liefst 13 meter lang, gevuld met 175 verschillende soorten kazen die tot een meter hoog opgestapeld lagen. Dit zorgde in totaal voor circa 2716 kilo aan kaas! Het oude wereldrecord werd hiermee dus ruim verbroken.

Het Agrarisch Centrum Woerden was de initiatiefnemer voor deze mega grote kaasplank. Het doel van deze actie was om te laten zien dat de stad Woerden heel veel te bieden heeft op het gebied van kaas. De kaas die op de planken lag, is afkomstig van diverse kaasondernemers uit Woerden. Ook Treur Kaas heeft bijgedragen aan dit wereldrecord. Diverse kazen van ons lagen op de plank.

Nadat het aantal kazen en het totaalgewicht van deze enorme kaasplank bekend gemaakt werd, kon je lekker snoepen van deze heerlijke kaasplank. Niet alle kaas is vrijdagmiddag opgegaan, de overgebleven kaas is naar de Voedselbank gegaan.

Gepubliceerd op 28-09-2022