Treur Kaas valt in de prijzen op de ICDA 2024

Op donderdag 27 juni 2024 zijn er tijdens de Show International Cheese & Dairy Awards weer diverse prijzen uitgereikt. En we kunnen met trots zeggen dat ook verschillende kazen van ons in de prijzen zijn gevallen!

De show en keuring

De International Cheese & Dairy Awards vindt jaarlijks plaats in de zomer. Onze accountmanagers Eduard Treur en Willem-Jan Oudehinken waren weer aanwezig met een stand, maar ook sturen wij ieder jaar diverse kazen in voor de keuring. Een vakjury beoordeelt de kazen die meedoen aan de competitie. Kazen vanuit de hele wereld doen mee aan deze competitie en worden verdeeld over verschillende categorieën, waaronder bijvoorbeeld: beste biologische kaas, geitenkaas, Hollandse kaas, schapenkaas, kruidenkaas en veel meer.

Prijswinnaars

In totaal hadden wij 11 kazen ingestuurd voor de keuring en maar liefst 8 zijn met een award naar huis gegaan! Dat is een hele mooie score. Zie hieronder de prijswinnaars:

 • Mèkkerstee Oud – GOUD
  Mèkkerstee Oud is een heerlijke biologische geitenkaas op ambachtelijke wijze bereid. De kaas is maar liefst 1 jaar gerijpt en heeft een pittig karakter. Een biologische geitenkaas met een rijk aroma.
 • Twisca Pikant – GOUD
  Een langere rijping zorgt voor de typerende schapensmaak. Twisca Pikant dankt zijn volle, romige smaak aan de hoge vorm, maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.
 • Chevretta Blue – GOUD
  Romige geitenkaas met een blauwschimmel cultuur. Deze Chevretta geitenkaas van 3,5 kg heeft circa 8 weken liggen rijpen om tot deze sublieme smaak te komen. Heerlijk romig en zacht van structuur, maar met een karakteristieke, specifieke blauwschimmel smaak. De mooie blauwe aders zijn goed zichtbaar in het zuivel.
 • Chevretta Oud – ZILVER
  Een Noord-Hollandse geitenkaas van circa 1 jaar oud. Deze lange rijpingstijd zorgt voor een karaktervolle smaak en mooie eiwitkristallen in het zuivel. Een geitenkaas met een stevige structuur.
 • Daniel’s Selection Premium Truffle / Villa Truffo – BRONS
   De combinatie Hollandse kaas van de boerderij en de intense smaak van zwarte truffel is uitmuntend! Villa Truffo is bijzonder romig van structuur dankzij de korte rijpingstijd (8 weken), maar uitgesproken qua smaak dankzij de stukjes truffel! Een echte luxe kaas van de boerderij.
 • Villa Roma – BRONS
  De Villa Roma is een jonge kaas van de boerderij. Circa 4 weken gerijpt, dus nog erg romig en zacht van structuur. Deze boerderijkaas is bereid met koemelk en heeft een toevoeging van diverse kruiden en specerijen: Fenegriek, prei, chili, knoflook, paprika en lavas! Dit zorgt voor een heerlijke, fris/kruidige smaak.
 • Weydeland Rijck – BRONS
  Weydeland Rijck is een prachtige brokkelkaas! De kaas heeft een lange rijpingstijd achter de rug in het pakhuis. Daardoor is de kaas zeer rijp van smaak en brokkelt hij. De kleine rijpingskristallen die in de kaas zitten, knisperen in de mond. De Weydeland Rijck zit vol aroma’s en is karaktervol van smaak.
 • Happy Mrs Jersey Old – BRONS
  Deze biologische Jerseykaas gemaakt van 100% Jerseymelk. De kaas heeft 1 jaar op houten planken liggen rijpen. De kaas bevat een mooi kristal en haar structuur is nog bijzonder romig.  Een échte specialiteit!

Een mooie onderscheiding voor de kwaliteit en smaak van deze kazen. Wil je de kazen extra in het zonnetje zetten? Vraag dan bij afdeling Marketing speciale posters aan met de gewonnen prijs. Ben je benieuwd naar deze kazen? Neem gerust contact met ons op, dan vertellen wij je alles over deze Award-winnaars.

Contactformulier

 • Adres
 • Gegevens