Kaas in de zomer

De lekkerste zomerkaasjes

Ook in de zomer wordt er volop kaas gegeten. Kaas is namelijk een product dat het hele jaar door gegeten kan worden op heel veel verschillende manieren. Je kunt kaas verwerken in gerechten, eten uit het vuistje, op je brood, serveren op een overheerlijke zomerse borrelplank, op de barbecue en ga zo maar door. We zetten de lekkerste tips wat betreft kazen voor in de zomer graag voor je op een rijtje! 

Aangezien het in de zomer warmer is en we meer buiten zitten dan binnen, willen mensen in de zomermaanden liever wat frissere, zachtere kazen eten dan hele stevige kazen met een pittige smaak. De karakteristieke oude kazen zijn weer meer geliefd in de koudere wintermaanden als we gezellig binnen op de bank zitten. Ga dus voor kazen in de leeftijd jong t/m belegen. Deze zijn zachter en milder van smaak dan oudere varianten.

Graskaas

Allereerst is er natuurlijk het seizoensproduct graskaas. Deze kaas wordt alleen in de maanden mei en juni verkocht. Het is dan officieel natuurlijk nog geen zomer, maar als je een stuk graskaas laat vacuümeren kun je de hele zomer nog van deze heerlijke frisse, zachte kaas genieten. Graskaas is slechts 4 weken gerijpt en wordt gemaakt van de melk van koeien die het eerste lentegras hebben gegeten. Je leest er alles over in ons blogbericht over graskaas.

Geitenkaas 

Ook geitenkaas is een hele goede optie tijdens de warme zomermaanden. Geiten lopen in de zomer lekker buiten en geven daardoor meer en mooiere melk dan in de winter. Geitenkaas is lekker fris van smaak en is ook nog eens licht verteerbaar, wat ook erg fijn is tijdens de warmere dagen. Je kunt met geitenkaas heel veel kanten op. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld veel Hollandse geitenkazen, zowel biologisch als gangbaar, maar ook mooie buitenlandse specialiteiten. Met geitenkaas kun je veel kanten op. Verwerk de geitenkaas bijvoorbeeld in een heerlijke frisse salade.

Frisse kruidenkazen

Kaas met een toevoeging van frisse kruiden is ook erg populair in de zomermaanden. Ga bijvoorbeeld voor een kruidenkaas van 8 weken oud met een toevoeging van verse tuinkruiden. Serveer deze kaas in blokjes en maak het extra fris met een lekkere dip. Of ga voor de Villa Rosa met kruidige rozemarijn, oregano en basilicum. Lekker zacht en kruidig!

Kaasgerechten 

Door de corona-crisis gaan velen van ons niet op vakantie naar het buitenland dit jaar. Daarom is het extra leuk om het buitenland naar je eigen achtertuin te halen! Dit kun je heel eenvoudig doen door bijvoorbeeld het maken van deze overheerlijke Mexicaanse Quesedillas. Of waan je in Italië met deze lekkere pizza met Villa Rosa kruidenkaas.

Maar ook leent kaas zich uitstekend voor gerechten die je op de barbecue kunt maken. Laat bijvoorbeeld Camembert smelten op de barbecue en serveer deze met toast om lekker te dippen, grill lekkere kaas-groentespiezen op je barbecue of maak een overheerlijke cheeseburger.

Maar onze favoriet blijft toch wel een mooie, uitgebreide borrelplank met alle soorten kaas, toastjes, olijven en dips tijdens een zwoele warme zomeravond. Serveer deze borrelplank met een heerlijke frisse rosé en je avond kan niet meer stuk!

 

Gepubliceerd op: 22 juli 2020