Familie Blokland

Piet en Joke Blokland komen oorspronkelijk uit de provincie Utrecht. Daar namen zij de boerderij over van de vader van Piet. Vandaag de dag wonen ze in de Flevopolder, in Biddinghuizen op de boerderij die ze samen met zoon Edwin runnen.

Gemengd bedrijf

Hier hebben zij een gemengd bedrijf. Ze combineren namelijk akkerbouw met de zorg voor varkens en 150 koeien. Joke Blokland draagt zorg voor het maken van de kaas in de moderne kaasmakerij. Hier maakt ze voornamelijk kaas van de boerderij van 12 en 16 kg en de grote exemplaren van maar liefst 30 kg.

Prijzen

’s Zomers grazen de koeien van Piet en Joke Blokland in de weilanden en eten ze van het verse gras. Samen met een hap hooi en een paar kilo maïs is dit het beste voer dat je kan geven aan je koeien. En dat proef je terug in de kaas. De kazen van Piet en Joke Blokland zijn namelijk bijzonder smedig en puur van smaak. En we zijn niet de enigen die er zo over denken, blijkt uit de vele prijzen die de kazen van familie Blokland al hebben gekregen.

De kazen die wij in ons assortiment hebben van familie Blokland uit Biddinghuizen, zijn de Oudelandse Boerderijkaas Belegen XL, Oudelandse Boerderijkaas Pittig XL en de Erfgoed Stelling 503.