Boerderij De Jongenhoeve

De boerderij De Jongenhoeve is al 100 jaar in de familie! In 1916 kocht Leendert Boer deze boerderij voor zijn zoon Gerrit en schoondochter Jacoba. In de zomer werd hier kaas gemaakt. In 1938 trouwde dochter Grietje met Floor de Jong en zij zetten de boerderij voort. Zij kregen samen een zoon, genaamd Leendert de Jong. Hij nam in 1973 samen met zijn vrouw de boerderij van zijn ouders over.

De kaasmakerij had wat jaren stil gestaan, maar in 1975 werd deze weer opgestart door Leen en Ineke de Jong. In het begin werd er alleen in de zomer kaas gemaakt. Maar toen de 3 kinderen (Margriet, Floor en Lianne) groter werden, was er meer tijd en vanaf toen werd er het hele jaar door kaas gemaakt.

Kaaswinkel

Ook kwam er een kaaswinkel op de boerderij. Zoon Floor de Jong en zijn vrouw Evelyne wonen momenteel op de boerderij. Zijn ouders Leen en Ineke zijn ook nog elke dag op de boerderij te vinden en werken nog volop om heerlijke Goudse Boerenkaas te bereiden en te verkopen!

Goudse boerenkaas

Op kaasboerderij De Jongenhoeve in Bergambacht worden heerlijke Goudse boerenkazen (rauwmelks) en boerderijkazen (gethermiseerd) gemaakt. Ook maken ze de lekkerste Goudse kruidenkazen van de boerderij.

In ons assortiment hebben wij de Boerderijkaas Jumbo van 60 kg van familie De Jong, de Erfgoed Stelling 705 en het kruidenkaasje Villa Jardin.

Voor meer informatie, neem een kijkje op hun website.