Kaasboerderij Schep in Bergambacht wordt gerund door Jaap en Rianne Schep – de Wit. Samen met hun kinderen Tim en Eva wonen en werken ze op de boerderij die inmiddels zo’n achthonderd koeien telt. Jaap en Rianne zijn de 8e generatie boeren en inmiddels draait Tim volledig mee in het bedrijf om deze in de toekomst, als 9e generatie, over te kunnen nemen.
De koeien staan verspreid over twee locaties en er wordt zes dagen in de week kaas gemaakt, waarvan de 60 kilo’s hun specialiteit zijn. De kazen worden zeer gewaardeerd, want ze vallen zeer regelmatig in de prijzen, waaronder de Cum Laude Award voor de lekkerste boerenkaas in 2010.
De benodigde energie wordt zelf opgewekt met zonnepanelen en het benodigde water voor de kaasmakerij wordt opgewarmd met zonnecollectoren. Daarnaast draagt de familie door landschapsbeheer bij aan het behoud van het zo typische Hollandse polderlandschap en beschermt het de weidevolgels.
De kazen die door boer Schep gemaakt worden zijn de Villa Ortica, Villa Rosa, Villa Korinthos en Villa Moutarde.