We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

BioStee, natuurlijk van ons!

BioStee is een biologisch akkerbouw- en groenteteeltbedrijf in de Hoeksche Waard. Dit bedrijf wordt gerund door 3 eigenwijze boeren: Ard van Gaalen, Arian de Jong en Pieter Hugo Visser. Op een cursus eind jaren ‘90 over biologische akkerbouw hebben deze drie boeren elkaar ontmoet. Ze werden alle drie enthousiast en in het jaar 2000 hebben zij BioStee opgericht. Alle drie hebben ze een eigen boerderij in Zuid-Beijerland waar ze hun eigen gewassen verzorgen.

Om te zorgen dat de landbouwgrond niet uitgeput raakt, wisselen ze groentes zoals uien, knolselderij, erwten en aardappelen af met rustgewassen, zoals gras- en klaversoorten, luzerne, rogge, gerst en haver. Bij de BioStee worden er 4 jaar groentes geteeld en daarna 2 jaar een rustgewas. Deze vruchtwisseling is erg belangrijk voor de bodemvruchtbaarheid, het voorkomen van bodemziekten en onderdrukking van onkruid.

In Strijen, een plaatsje naast Zuid-Beijerland, staan 200 melkkoeien te grazen. Deze worden verzorgd door veehouder Marius de Vlieger. Deze koeien smullen van de rustgewassen. Als dank geven zij daar heerlijke melk en mest vol voedingsstoffen voor terug. En met de zuiver, organische en onbewerkte mest kan de zeekleibodem weer in conditie worden gehouden. Het resultaat is koeien die lekker in hun vel zitten, heerlijke kaas van hun melk, groentes die goed groeien en BioStee-boeren met een big smile. Zo is de cirkel rond! 100% biologisch en dat proef je aan alles.

1 - 6 van 6

De Jonge Blom heeft een rijping achter de rug van 6 tot 12 weken. Door de volle biologische melk is de Jonge Blom een bijzonder romige jonge kaas.

De Pittige Tante heeft een rijping van 18 tot 24 weken achter de rug. Hierdoor ontstond een zalige biologische kaas. Pittig van smaak maar niet te scherp.

De Ouwe Knar is een lang gerijpte kaas die meer dan 9 maanden rijping achter de rug heeft. Echt een kaas met karakter!

De Eeuwige Vrijgezel heeft een rijping van 4 weken achter de rug. Een bijzonder romige biologische jonge kaas. Heerlijk met de smaak van knoflook en basilicum.

De Rauwdouwer heeft 4 weken liggen rijpen op houten planken. Een heerlijke romige jonge kaas met verse kruiden uit de moestuin!

De BioStee Herenboer is een biologische kaas uit De Hoeksche Waard met vegetarisch stremsel. In deze romige kaas zitten stukjes echte Italiaanse zwarte bio truffel!