We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Chevretta geitenkaas

Kaas gemaakt van geitenmelk is bij veel mensen nog geen standaard kost. Er bestaan veel verse, zeer kort gerijpte geitenkazen, maar er worden ook halfharde geitenkazen vervaardigd volgens de Gouda-receptuur. Neem bijvoorbeeld de varianten geitenkaas van Chevretta. Een gezonde delicatesse die heerlijk is als hartig hapje, tussendoortje of natuurlijk op de boterham.

Uitgebalanceerd leven

Chevretta wordt gemaakt van ’s lands lekkerste geitenmelk. De Chevretta geiten die grazen in een grote potstal in Noord-Holland, krijgen de verzorging die ze nodig hebben. Dankzij een uitgebalanceerd voedingspatroon van speciale grassoorten, lijnzaad en stro is de melk altijd van zeer constante hoge kwaliteit. Daardoor is Chevretta zeer rijk van smaak en buitengewoon smeuïg.

Ambachtelijk gemaakt
Op ambachtelijke wijze wordt de geitenmelk verwerkt tot kaas, waarbij de technologie van vandaag en de rijke traditie van kaasbereiding worden gecombineerd om het zuiverste zuivel te maken. In dit bereidingsproces wordt gebruik gemaakt van microbieel stremsel, wat betekent dat Chevretta een vegetarische kaas is.

Natuurlijk gerijpt
Wanneer de kaas de makerij verlaat krijgt de kaas zijn plekje in het pakhuis. Hier krijgen de kazen alle rust en ruimte zodat de optimale smaak zich kan ontwikkelen. Op houten planken en onder een constante temperatuur en vochtigheid worden de kazen van tijd tot tijd gedraaid en met liefde verzorgd.

Gezonde Delicatesse
Vergeleken met kaas van koemelk zijn de vetmoleculen in geitenmelk kleiner. Hierdoor is geitenkaas lichter verteerbaar en perfect passend in een uitgebalanceerd eetpatroon. Ook bevat onze Chevretta 40% minder zout dan de gemiddelde gewone geitenkaas!

Chevretta is niet goudgeel
De zuivel van geitenkaas is veel lichter gekleurd dan kaas gemaakt van koemelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (oranje) omzetten in vitamine A. En we weten allemaal hoe belangrijk dat voor de gezondheid is.

1 - 5 van 5

Chevretta Jong Belegen is de zachtste telg uit de Chevretta familie. Deze variant is lekker romig en karakteristiek van smaak.

Chevretta Belegen is net een fractie pittiger dan de Jong Belegen. Deze kaas heeft 4 maanden liggen rijpen waardoor haar smaak net iets voller is.

Markant pikant, zo wordt de Chevretta Extra Belegen ook wel genoemd. Prima te schaven en te raspen dankzij de stevige structuur. Het geheim voor talloze onweerstaanbare gerechten.

Chevretta Oud is een Noord-Hollandse geitenkaas van 45 weken oud. Haar subtiele smaak is, naast haar stevige structuur en zuivere kristallen, kenmerkend. Lekkerder kan een Hollandse geitenkaas niet zijn.

Zacht belegen geitenkaas met een heerlijke melange van groene kruiden en een tipje paprika. Lekker kruidig en zeer geschikt als tussendoortje!