We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Geitenstee geitenkaas

Geitenstee uut Ouddorp
Geitenstee is een heerlijk romige geitenkaas, gemaakt van de beste Hollandse gangbare geitenmelk. De geiten staan in het dorpje Ottoland, gelegen in de Alblasserwaard, waar geitenboer Leendert Pelikaan de geitenboerderij runt. Er staan circa 1000 geiten die elke dag opnieuw voor verse volle geitenmelk zorgen. De geiten krijgen de beste verzorging op de boerderij en eten grotendeels biologische grasklaver van bio-akkerbouwers uit de Hoeksche waard. Dit zorgt voor een hoge constante kwaliteit geitenmelk die zeer romig is.

De melk van deze 1000 geiten gat naar zorgboerderij De Mékkerstee, gelegen in Ouddorp. Op deze boerderij maken de kaasmakers op ambachtelijke wijze en volgens uniek recept de unieke Hollandse geitenkaas. Tijdens dit bereidingsproces worden alleen pure ingrediënten toegevoegd, zodat de echte smaak blijft bestaan. Geitenstee is een mooie rijke kaas met hoogwaardige ingrediënten van top kwaliteit. 


Wanneer de kazen zijn bereid, volgt een natuurlijk rijpingsproces op houten planken. Daarbij worden de kazen van Geitenstee met de hand gekeerd en wordt alle rust genomen om de optimale smaak te ontwikkelen. Enig geduld is nodig, maar het resultaat mag er zijn! Een unieke Hollandse geitenkaas met een heel pure smaak en romig zuivel, maken deze geitenkaas onweerstaanbaar lekker!

Een voordeel van geitenkaas is dat deze lichter verteerbaar is dan kaas gemaakt van koemelk. Dat komt door de kleinere vetmoleculen in de geitenmelk. Hierdoor past geitenkaas perfect in een uitgebalanceerd voedingspatroon. Ook bevat geitenkaas veel vitamine A. Dit komt doordat de geiten alle caroteen (oranje) omzetten in vitamine A. Ook voor mensen met koemelkallergie is geitenkaas een uitkomst.

1 - 9 van 9

Heerlijke geitenkaas uit Ouddorp. Circa 8 weken gerijpt en bijzonder zacht van smaak!

Geitenstee Belegen heeft een rijpingsperiode van circa 4 maanden achter de rug. Een geitenkaas met een romige volle smaak.

Geitenstee Extra Belegen heeft 6 maanden liggen rijpen onder optimale omstandigheden en stevig van smaak en nog bijzonder romig.

Een oude geitenkaas van circa 1 jaar oud, met een kleine kristal en karaktervol van smaak.

Heerlijk romige geitenkaas met fenegriekzaadjes. Een uitstekende combinatie van romige geitenkaas en de ietwat notensmaak van fenegriekzaadjes.

Een smeuïge geitenkaas met een rijke mix van Italiaanse kruiden. Dit geeft deze kaas net wat meer pit!

Geitenstee Excellent heeft een zachter zuivel en is kleiner. Het is een heerlijke zachte geitenkaas met fenegriekzaadjes en basilicumkruiden!

Heerlijke geitenkaas met een extra zacht zuivel en een zeer romige smaak. Met een rijke melange van olijven!

Een zeer romige en zachte geitenkaas met stukjes echte Italiaanse zwarte truffel.