We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Mèkkerstee Bio

De kaas van de Mèkkerstee is heel bijzonder. Deze geitenkaas is namelijk biologisch van aard, vol van smaak en puur natuur! Op zorgboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp graast een geitenkudde van circa 600 vrouwtjesgeiten die dagelijks zo’n 3 liter verse geitenmelk geven. Deze melk is van hoogwaardige kwaliteit doordat de geiten de beste voeding en verzorging krijgen. Daarnaast krijgen zij de ruimte die ze nodig hebben.

De melk wordt op ambachtelijke wijze verwerkt tot geitenkaas met een heerlijke pure geitenkaassmaak. In dit proces wordt geen zout toegevoegd of gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen, zodat u het beste van de natuur proeft! Mèkkerstee geitenkaas is zo zacht en romig dat zij een heel toegankelijke smaak heeft die een ieder zal bevallen.

Een voordeel van geitenkaas is dat deze lichter verteerbaar is dan kaas gemaakt van koemelk. Dat komt door de kleinere vetmoleculen in de geitenmelk. Hierdoor past geitenkaas perfect in een uitgebalanceerd voedingspatroon. Ook bevat geitenkaas veel vitamine A. Dit komt doordat de geiten alle caroteen (oranje) omzetten in vitamine A. Ook voor mensen met koemelkallergie is geitenkaas een uitkomst.

De Mèkkerstee vervult tevens een sociale functie. het is een zorgboerderij waar mensen met psychosociale of psychische problemen werken. Daarmee geeft de Mèkkerstee deze mensen een plek om zich nuttig te voelen en bereidt zij mensen ook voor op (terugkeer naar) betaald werk in de samenleving.

U kunt het hele jaar de Mèkkerstee bezoeken. Zo beleeft u het boerenleven zelf. Kom proeven van het eigen gemaakte geitenijs, de lekkerste geitenkaas, of zie hoe het proces van kaasmaken plaatsvindt.

Wilt u meer weten over hoe deze kaas wordt gemaakt, kijk dan bij de rubriek Kaaskenners voor een filmpje van de Mèkkerstee.

1 - 9 van 12

Mèkkerstee Jong is een heerlijke biologische geitenkaas. De kaas wordt op ambachtelijke wijze bereid van verse biologische geitenmelk. Dankzij 4 weken rijping is de kaas erg romig en lekker van smaak.

Mèkkerstee Jong Belegen is een heerlijke biologische geitenkaas op ambachtelijke wijze bereid. Dankzij 8 weken rijping is de kaas erg smedig en lekker van smaak.

Mèkkerstee Belegen is een heerlijke biologische geitenkaas op ambachtelijke wijze bereid. Dankzij 4 maanden rijping is de kaas vol van smaak en zeer smedig.

Mèkkerstee Extra Belegen ligt circa 6 maanden op houten planken te rijpen. Daardoor krijgt deze biologische geitenkaas een bijzonder rijke smaak.

Mèkkerstee Oud is een heerlijke biologische geitenkaas op ambachtelijke wijze bereid. De kaas is maar liefst 1 jaar gerijpt en heeft een pittig karakter. Een biologische geitenkaas met een rijk aroma.

Mèkkerstee Fenegriek is een biologische geitenkaas die door de toevoeging van fenegriekzaadjes een ietwat notensmaak krijgt.

Mèkkerstee Honingklaver is een zachte biologische geitenkaas met honingklaver. Dit zorgt voor een ietwat zoetige smaak aan de kaas.

De Mèkkerstee Italiaanse kruiden is een heerlijke biologische geitenkaas verrijkt met een selectie Italiaanse kruiden. Hierdoor krijgt deze kaas een heerlijk pittig karakter.

Een rijke mix van zwarte peper, ui, koriander, paprika en kruiden geeft deze biologische geitenkaas van de Mèkkerstee een krachtig karakter. Lekker voor zo uit het vuistje!