We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Oude Tolbrug

Oude Tolbrug
Oude Tolbrug is een ambachtelijke oude kaas gemaakt van de verse melk van Hollandse koeien. De kaas wordt in de kaasmakerij, met de technologie van vandaag en de rijke traditie van de kaasbereiding, gemaakt volgens authentiek recept.

Wanneer de kaas de makerij verlaat krijgt de kaas zijn plekje in het pakhuis van Treur Kaas. In het pakhuis heerst een constante luchtvochtigheid en temperatuur, waardoor een uitstekende omgeving wordt gecreëerd voor het optimaal rijpen van kaas.

Ruim 16 maanden ligt de kaas hier in alle rust op de houten planken te rijpen. Tijdens deze periode krijgt de kaas alle liefde en zorg die het nodig heeft zodat de optimale smaak tot ontwikkeling kan komen. De kaas krijgt tevens een dun korstje zodat de kaas goed kan ademen en de natuur zijn gang kan gaan. Alleen de beste kazen mogen de naam Oude Tolbrug dragen. Dit proeft u in de heerlijke pittige smaak van Oude Tolbrug. Een kaas met karakter waarvan de smaak blijft hangen!

Oude Tolbrug bevat slechts 2 gram zout per 100 gram kaas, wat relatief weinig is voor een écht oude kaas.
 
Oude Tolbrug is zelfs meerdere malen in de prijzen gevallen vanwege haar bijzondere smaak. Bij de Great Taste Award 2010 wint Oude Tolbrug twee gouden sterren in de klasse: harde kaas van koemelk! De oude kaas kreeg de beoordeling “perfect” nadat zij door zeker 8 experts was geproefd en bediscussieerd. Om vervolgens de gradatie 2 of 3 gouden sterren te behalen moesten 20 juryleden het unaniem eens zijn dat het product aan de top behoort. Dit is Oude Tolbrug gelukt en mag met trots de 2 gouden sterren dragen. Daarnaast is Oude Tolbrug eerste geworden in de smaaktest van de Consumentenbond van december 2007.

Ingrediënten:
Gepasteuriseerde koemelk (NL), zout, zuursel, -stremsel, conserveermiddel: E251, kleurstof: E160b
Allergenen:Koemelkeiwit
Formaat:11 kg

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 1776 Kj
429 Kcal
Eiwit27,2 gr
Koolhydraten 0 gr
Waarvan suikers
0 gr
Totaal vet35,5 gr
Verzadigd vet 23,5 gr
Enkelvoudig onverzadigd vet8,5 gr
Meervoudig onverzadigd vet 1,05 gr
Zout2,33 gr

Oude Tolbrug cadeaupuntjes
Ook verkrijgbaar zijn de Oude Tolbrug cadeaupuntjes van ongeveer 300 gram. Deze puntjes lenen zich uitstekend als cadeaukaasje doordat de puntjes zijn voorverpakt en niet al te groot zijn. De cadeau puntjes hebben natuurlijk dezelfde kenmerken als de grote Oude Tolbrug kaas, lekkere oude kaas, pittig en excellent van smaak! Een echte aanrader dus om aan uw assortiment toe te voegen.