We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Twisca schapenkaas

Twisca is een heerlijke smaakvolle Noord-Hollandse schapenkaas, rijk aan vitamines. Deze kaas dankt haar volle, romige smaak aan de hoge vorm (wat zeer gunstig is voor de rijping) maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.

Afkomst
De melk voor Twisca is afkomstig van schapenboerderij Westfriesedijk. De naam is afgeleid van de monumentale dijk die de hele regio Westfriesland omsluit met een totale lengte van 137 km. Op het bedrijf lopen 800 melkschapen op 70 hectare land. Dit  grote natuurgebied heeft altijd onder invloed gestaan van zilte, waterrijke natuur. Hierdoor is het gras rijker van samenstelling en de melk veel smakelijker! Het voer voor de dieren wordt zelf verbouwd, waardoor ze garant kunnen staan voor de kwaliteit. Een extra inspanning die ze graag doen om hun visie voor dierenwelzijn en gezondheid te kunnen waarborgen!

Schapenkaas
Jonge schapenkaas is mild en romig van smaak en veel consumenten zijn verrast door de volle smaak. Wanneer de kaas langer rijpt, wordt de smaak meer “schaapachtig” en liefhebbers van karaktervolle kaas waarderen dit ten zeerste. Schapenkaas is tevens zeer geschikt voor mensen met “koemelkallergie”. Schapenkaas is rijk aan vitamine A, B en C en heeft hiervan veel hogere gehalten dan koeien- en geitenkaas. Vooral Vitamine B13 (Orootzuur) is uniek. Dit staat bekend als gunstig voor maag- en darmflora. 

Wat maakt Twisca nu zo bijzonder?
- exclusieve kwaliteitskaas
- met de grootste zorg gerijpt in ons eigen kaaspakhuis
- mild en romig van smaak
- op ambachtelijke wijze geproduceerd
- 100% schapenmelk, dus geschikt voor mensen met koemelkallergie
- rijk aan vitamine A, B en C (veel hogere gehalten dan koeien- en geitenkaas)
- zeer geschikt als vegetarische vleesvervanger

Twisca schapenkaas biedt oneindig veel mogelijkheden. Op brood, het kaasplankje of in een recept, Twisca kan altijd!

1 - 2 van 2

Twisca is een heerlijke, smaakvolle Noord-Hollandse schapenkaas, rijk aan vitamines. Deze jong belegen variant is mild en romig van smaak.

Een langere rijping zorgt voor de typerende schapensmaak. Twisca belegen dankt zijn volle, romige smaak aan de hoge vorm, maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.