Mèkkertaler bio product van het jaar!

Tijdens de jaarlijkse productverkiezing voor nieuwe biologische producten is onze geitengatenkaas De Mèkkertaler uitgeroepen tot beste bio-product van 2022! Maar liefst 31 producten deden mee aan deze verkiezing, maar deze geitengatenkaas ging er met de winst van door. Dat betekent dat we deze kaas een jaar lang het beste biologische product mogen noemen. De Mèkkertaler kreeg veel complimenten van de vakjury voor onder andere de innovatie op het vakgebied. 

Mèkkertaler; beste bio product van het jaar

De afgelopen weken hebben ruim 5000 mensen hun stem uitgebracht op hun favoriete bio-product. Daarnaast heeft de vakjury hun oordeel over deze producten gegeven, met als resultaat dat De Mèkkertaler verkozen is tot het beste biologische product van het jaar. “Een fantastisch nieuw product in het kaas-schap. Een knap staaltje innovatie door noeste arbeid en dat mag beloond worden”, aldus de vakjury. “Alle principes van de biologische sector komen terug in dit product. Zorg, eerlijkheid en het sociale aspect, het wordt allemaal meegenomen in de productie van de geitenkaas. Een verhaal dat we vanuit de biologische sector veel vaker mogen vertellen”.

Anneke Ammerlaan (Trendwatcher), Bart Fischer (innovatie deskundige) en  Michaël Wilde (directeur van Bionext) vormden de vakjury. Zij selecteerden het winnende bio-product op basis van duurzaamheid in het productieproces, kans rijkheid in de markt en innovatie. (Bron: Bionext.nl) 

Geitenkaas met gaten

De Mèkkertaler een biologische geitenkaas van 8 kg. Het bereiden van biologische geitenkaas met mooie gaten is een vak apart. De Mèkkerstee is erin geslaagd om een unieke geitenkaas met mooie ronde ogen te bereiden. Deze geitengatenkaas is licht zoetig van smaak. Door pure vakmanschap is met speciale receptuur deze mooie biologische geitengatenkaas met prachtige ronde ogen tot stand gekomen. Een kaas met een perfect uitgebalanceerde smaak, karakteristiek en met een licht zoetje, en dat gecombineerd met de milde smaak van Mèkkerstee geitenkaas. Een hele nieuwe smaaksensatie. Deze kaas is bereid met vegetarisch stremsel, wat betekent dat die ook geschikt is voor vegetariërs.

Bereiden en rijpen

De kaasmaker van De Mèkkertaler is De Mèkkerstee, zorgboerderij in Ouddorp. Hier worden de beste geitenkazen bereid met melk van circa 650 geiten. De geiten krijgen de beste zorg en worden voorzien van hoogwaardige, biologische voeding. En dat proef je terug in de geitenkaas van zeer hoge kwaliteit! Lees hier meer over deze kaasmaker. Als de kaasmaker deze heerlijke kaas bereid heeft, dan komt de kaas in ons pakhuis terecht om te rijpen op houten planken. Circa 8 weken rijping is er nodig om tot deze heerlijke smaak te komen.

Wil je meer weten over de winnende kaas of over de kaasmaker? Neem gerust contact met ons op.