Nederlandse kaas opnieuw uitgeroepen tot beste kaas van de wereld!

Jerseyhoeve Schorren wint ‘Best of the Best 2020’ bij de International Cheese and Dairy Awards!

 

De oude biologische Jerseykaas: Jerseyhoeve Schorren wint deze zomer bij de International Cheese and Dairy Awards: ‘Best of the Best 2020’! Vanwege COVID-19 ging de competitie dit jaar tussen de ‘Supreme Champion’ prijswinnaars van de afgelopen 5 jaar. Met trots laten wij weten dat de Jerseyhoeve Schorren de winnaar is geworden en daarmee opnieuw is uitgeroepen tot: beste kaas van de wereld!

Jerseyhoeve Schorren ging de strijd aan met supreme winnaars: Lancashire – Greenfields Dairy (2015), Red Cheshire – Belton Cheese (2018) en Wife of Bath – Bath Soft Cheese Company (2019) en komt als beste uit de bus.

In 2016 won Jerseyhoeve Schorren al de titel ‘Supreme Champion’ uit 5.000 internationale kaasinschrijvingen. “Een geweldige prestatie voor deze oude Jerseykaas” aldus Daan Treur.

Jerseyhoeve Schorren wordt gemaakt van 100% biologische Jerseymelk. De Jerseykoeien van de Jerseyhoeve grazen op de mooiste natuurgebieden van Goeree-Overflakkee, waar het gras rijk is aan vitaminen en mineralen en de melk bijzonder romig is. De melk wordt door zorgboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp verwerkt tot Jerseykaas. Daarna ligt de kaas 12 maanden op smaak te komen in het pakhuis van Treur Kaas in Woerden, alvorens de optimale smaak ontstaat. Meer weten? Klik HIER.

The International Cheese Awards

De International Cheese Awards is een jaarlijks evenement in Nantwich Engeland waar circa 31 landen strijden om gouden Awards en  Trofeeën. De show is ’s werelds grootste en beste kaasfestijn met ca. 380 categorieën, 5.000 inschrijvingen en 261 partijen. Normaal onderwerpt een jurypanel van 276 kaasexperts uit de zuivelindustrie elke kaas aan een intensieve beproeving alvorens de gouden, zilveren en bronzen awards worden toegekend. De maatregelen voor COVID-19 gooiden dit jaar roet in het eten voor de show en daarom vond er een contest plaats tussen de: “Supreme Best of the Best 2020”.

 

Gepubliceerd op: 7 augustus 2020