We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Treur Kaas wint mooie Awards bij de International Cheese Awards 2019

donderdag 1 augustus 2019

Dit jaar wint Treur Kaas 4 awards met haar kaasspecialiteiten bij de International Cheese Awards 2019. Een prestatie voor onze kwaliteitskazen. Ook de Award voor Best Dutch Cheese ging met ons mee naar huis!

GOUD en Best Dutch Cheese Award voor Weydeland Rijck
Weydeland Rijck is een unieke brokkel kaas! De kaas heeft een lange rijpingstijd achter de rug in het pakhuis. Daardoor is de kaas zeer rijp van smaak en brokkelt hij. De kleine rijpingskristallen die in de kaas zitten, knisperen in de mond. De kaas won in de categorie 'Best Dutch Cheese' GOUD en werd overall winnaar van de Nederlandse kazen. Daarmee is Weydeland Rijck de titel Best Dutch Cheese gewonnen!

Highly Commended voor Jerseyhoeve Schorren
Jerseyhoeve Bio Schorren is een biologische Jerseykaas gemaakt van 100% Jerseymelk. De kaas bevat een kristal en haar structuur is nog bijzonder romig gezien de leeftijd van 1 jaar. Een échte specialiteit!  Zo vindt ook de jury die het product aanprijst als Higly Commended in de categorie Best Organic Cheese. 

GOUD voor Beppie Pikant
Beppie pikant is een biologische schapenkaas die gemaakt wordt op De Mèkkerstee in Ouddorp. De beste biologische schapenmelk is de basis voor deze kaas en met een rijping van circa 7 maanden ontstaat een heel pure smaak. Deze kaas wint in de categorie Cheese made with 100% sheeps milk een GOUDEN award. De jury gaf als commentaar: fantastisch rijk, vol van smaak en met een geweldige textuur en nasmaak. Het blies ons omver. 

BRONS voor Bio Truffo
De Bio Truffo is een biologische kaas uit De Hoeksche Waard met vegetarisch stremsel bereid. In deze romige kaas zitten stukjes echte Italiaanse zwarte bio truffel! In de categorie Best Organic cheese wint deze kaas BRONS. 

The International Cheese Awards
The International Cheese Awards is een jaarlijks evenement in Nantwich Engeland waar circa 31 landen strijden om gouden Awards en Trofeeën. Met 226 categorieën en ruim 5.600 inschrijvingen gaat het om één van de grootste kaaswedstrijden van de wereld. Een jurypanel van 200 kaasexperts uit de zuivelindustrie onderwerpt elke kaas aan een intensieve beproeving alvorens de goud, zilver en bronzen awards worden toegekend.