We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Duurzaamheid

Kaaskelder Treur kaas woerden
Kaaskelder Treur kaas woerden

Bij Treur Kaas besteden we veel aandacht aan duurzaamheid. Zo willen wij ons steentje bijdragen aan het milieu en de samenleving, zodat ook volgende generaties kunnen genieten van eerlijke kwaliteitskaas met de puurste smaak!

Daarbij is het welzijn van onze melkproducten: koeien, geiten en schapen van groot belang. De dieren die de melk leveren voor onze kazen worden goed verzorgd en zijn gezond. De boer krijgt een eerlijke prijs voor zijn melk, zodat ook zij een goede boterham kunnen verdienen en aandacht kunnen geven aan het welzijn van hun dieren. Als groothandel in kaas doen wij vooral zaken met leveranciers die deze aspecten als belangrijk speerpunt zien. Wij reserveren jaarlijks 5% van ons nettoresultaat om investeringen in duurzaamheid te verwezenlijken. 

Daarnaast werken wij aan duurzaamheid op de volgende manieren:

  • Er wordt milieubewust omgesprongen met het energieverbruik. Zo wordt het licht in elke ruimte automatisch geregeld door sensoren, zodat alleen licht brand als dit echt nodig is. 
  • Onze pakhuizen worden verwarmd met restwarmte van de luchtbehandelingsmachines.
  • De ruime kaaskelder, waar zo'n 200 ton kaas ligt te rijpen, ligt dieper in de grond zodat de temperatuur van nature al lager is. Op deze manier hoeft er, met name in de zomer, minder gekoeld te worden. 
  • Ons afval wordt strikt gescheiden en waar mogelijk gerecycled.
  • Een waterontharder ontkalkt het water tot een minimaal niveau, zodat het water zachter wordt en er minder kalkaanslag ontstaat zodat machines en apparatuur langer meegaan en er minder reinigingsmiddelen nodig zijn.
  • Het wagenpark van Treur voldoet aan de nieuwe wetgeving van de EU. Zo rijden alle vrachtwagens en auto’s volgens de Euro 6-norm om vervuilende emissie te beperken.
  • De vrachtwagens worden binnen gewassen. Op deze manier komt het waswater niet in het milieu terecht, maar deze wordt gescheiden opgevangen.
  • Op ons pand staan maar liefst 336 zonnepanelen die ons dagelijks voorzien van schone en duurzame zonne-energie.De panelen leveren jaarlijks 75.000 Kwh aan energie op, goed voor een 37.500 kg minder CO2 uitstoot per jaar.
  • Wij nemen duurzame energie af van Vattenfall. Met behulp van waterkrachtcentrales maakt Vattenfall gebruik van de stroomsnelheid van water en kan zij via een turbine elektriciteit opwekken. In Nederland zijn er twee waterkrachtcentrales in Maurik en Alphen.  

Eens per 5 jaar voert de milieudienst Noord-West Utrecht een inspectie uit. Hierin lopen zij diverse aspecten na die relatie hebben met het milieu. Denk aan de koel- en verwarmingsinstallaties, staat van de brandstoftank, energieverbruik en het nalopen van de slib-vetvang tank en slib - olie afscheider voor het verwerken van afvalwater. In februari 2019  heeft deze inspectie opnieuw plaatsgevonden en conclusie is dat Treur voldoet aan de voorschriften van het activiteitenbesluit van de Gemeente Woerden.

Onze gedrevenheid om de wereld een stukje duurzamer te maken hebben wij verwoord in een duurzaamheidsverklaring die door de directie is ondertekend. Dit document is ons uitgangspunt voor het creëren van draagvlak voor duurzaam ondernemerschap en ons steentje bij te dragen aan de wereld.

Afbeeldingen:
Zonnepanelen Treur Kaas
Zonnepanelen Treur Kaas
Wagenpark Treur Kaas
Wagenpark Treur Kaas
Nuon Groengarant Basis
Nuon Groengarant Basis