Zo maak je het

Halveer de uien en venkelknollen. Verwijder ook het hart van de venkelknollen. Snijd alles in dunne reepjes en hak de knoflook fijn.

Verhit de boter en olie in een grote soeppan. Voeg de knoflook en anijszaad toe en fruit kort aan. Voeg de ui en venkel toe en bak op middelhoog vuur tot de groenten beginnen te karamelliseren. Roer af en toe. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en rasp de Weydeland Oud. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel twee derde van de kaas erover. Bak ze in 10 minuten onder de grill goudbruin en krokant.

Schep de bloem door het ui-venkel mengsel en bak 3 minuten mee. Blus af met de pastis en de groentebouillon. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 10 minuten doorkoken.

Schep voor het serveren de soep in ovenvaste kommen. Leg in iedere kom 2 stokbroodjes en bestrooi met extra kaas. Zet de kommen nog 5 minuten in de oven om te gratineren. Hak de bieslook fijn en strooi over de soep.