Een leuk recept voor Valentijn! Verras je geliefde (of iemand anders) met deze heerlijke hart(ige) scones. Zo scoor je zeker weten punten en het is nog makkelijk te maken ook.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier.

Meng de bloem, zout en mosterdpoeder en meng de boter erdoor.

Rasp de kaas en meng erdoorheen. Snijd de tijm klein en meng ook door het mengsel.  Voeg de melk toe en roer erdoor tot een zacht deeg.

Bestuif je werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed het deeg zachtjes. Rol het deeg uit tot circa 2 cm dik. Gebruik een hartvormpje om de scones uit te steken. Heb je geen hartvormpje? Snijd dan zelf hartjes uit het deeg.

Bestrijk de bovenkant van de scones met een beetje melk en bestrooi met geraspte kaas. Bak 18-20 minuten tot ze goed gerezen en goudbruin zijn. Koel op een rooster.

Serveer de scones met verschillende (smeerbare) kaasjes.