Zo maak je het

Draai de boter met de bloem in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Voeg de roomkaas, azijn, water, bakpoeder en zout toe en draai tot een samenhangend deeg. Het hoeft niet helemaal
goed gemengd te zijn. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat minstens een half uur opstijven in de koelkast. Rasp de kaas en laat de mais en kidneybonen uitlekken. Snipper de ui en snijd de tomaat en koriander fijn. Roer alles met de crème fraîche door elkaar.

Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek er rondjes uit van 8 cm, schep op ieder rondje een flinke eetlepel vulling en vouw het deeg
eromheen dicht. Maak de randjes van het deeg nat zodat het goed plakt en druk aan met een vork. Leg de empenada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bak ze in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.