Zo maak je het

Extra benodigdheden: Ronde uitsteekvormpjes van 5 cm doorsnee.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kneed het bakmeel met het zout en de roomboter tot een kruimelig deeg. Voeg de karnemelk toe en roer tot een klonterig deeg.

Rasp de Bon Repas gatenkaas en hak de bieslook fijn. Roer 50 gram van de kaas en de bieslook door het mengsel en kneed verder met bebloemde handen tot een plakkerig deeg.

Rol het deeg uit op een bebloemd aanrechtblad tot ongeveer 2 cm dik. Vouw dubbel en rol uit tot ongeveer 3 cm dik.

Steek er rondjes uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Kneed het deeg en rol en steek opnieuw uit tot al het deeg op is.

Bestrooi de scones met de rest van de geraspte kaas en bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Benodigdheden voor de toppings:

  • 1 teen knoflook
  • 10 g verse bieslook
  • 2 takjes verse tijm
  • Snufje zout
  • 100 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 g rode tomatentapenade

Hak voor de toppings de knoflook en bieslook fijn en haal de blaadjes van de takjes tijm. Prak de knoflook, bieslook, tijm en zout door de roomboter.

Serveer de scones warm met de roomboter en de tapenade.