Ontbijtbagel met Jerseyhoeve kaas.

Je maakt het zo

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een pan met een klein beetje olie op het vuur. Bak hierin de plakken bacon om en om bruin en krokant. Halveer de bagels en leg de onderkanten op een met bakpapier beklede bakplaat. Schaaf de kaas in plakken en beleg de bagels ruim hiermee. Leg de plakken bacon erop.

Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Prak de avocado’s grof en meng met de citroensap. Beleg elke bagel met een flinke lepel avocadopuree.

Snijd de cherryotmaatjes in kwartjes en verdeel ook deze over de bagels. Leg de bovenste helften van de bagels erop en druk goed aan. Breek de eitjes in een kleine maatbeker en schenk voorzichtig in het gat van de bagel. Bak de bagels in het midden van de oven 15 min. tot het ei gestold is. Maak af met zout, versgemalen peper en tuinkers.

Tip!
Het gebakken ei in het bagelgat ziet er leuk uit, maar kan ook vervangen worden door een gebakken eitje tussen de bagel.