We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Recept van de maand

Menugang

Hoofdgerecht

Keuken

Hollandse Keuken

Ingrediënten

  • 15 cl witte wijn 
  • 10 cl olijfolie 
  • 4 eieren 
  • 1/2 theelepel zout 2 
  • 1/2 kop ( 250 g ) bloem voor alle doeleinden 
  • 1 theelepel bakpoeder ( ongeveer 5 g ) 
  • 150 gram geraspte Ons Genot kaas
  • 1 grote ui 100 g spek 
  • 200 g gekookte ham
  • 100 g zwarte olijven 
  • 100 g groene olijven 
  • 2 eetlepels gehakte peterseli

Materialen


Instructies

Hartige taart met Ons Genot
Een heerlijke hartige taart met Ons Genot.

Bereidingswijze:
Doe in een grote kom, de wijn , olie , eieren en zout bij elkaar. Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder en zeef dit erdoor. Hak de ui fijn en smelt dit in een pan met een beetje olijfolie of boter . Voeg het spek aan de uien toe en bak dit een paar minuten dan even laten uitlekken om een doorweekt deeg te voorkomen. Snijd de olijven en peterselie en snijd de ham . Meng alle ingrediënten en geraspte kaas. Giet het mengsel in een ingevette broodvorm (cakevorm). Bak in de oven gedurende 1 uur op 180 ° C. Eet smakelijk