Zo maak je het

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.

Giet de slagroom in een kom en doe de eieren erbij. Klop dit door elkaar met een vork. Rasp vervolgens de Parmezaanse kaas en de Erfgoed Stelling kaas boven dit mengsel en meng het erdoor heen (houd nog een klein beetje kaas over voor garnering).

Verhit een koekenpan en bak hierin de spekjes in circa 5 minuten (zonder olie of boter). Snijd de teentjes knoflook fijn en bak ze een halve minuut mee met de spekjes. Schep het uit de pan en voeg al roerend het slagroom-ei-kaas mengsel toe in de pan. Blijf goed roeren totdat de kaas gesmolten is en de saus iets is ingedikt.

Schep de saus uit de pan in een schaal, zodat het ei niet gaat stollen. Schep vervolgens de spaghetti ook in de schaal en meng het met de roomsaus. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

Rasp het laatste beetje Parmezaanse kaas en Erfgoed Stelling kaas over de pasta carbonara heen. Eet smakelijk!