De Vacherin Mont d’Or is een echte seizoenstopper. Deze is alleen verkrijgbaar in het herfst/winterseizoen van oktober t/m maart. Wist je dat je deze ook heerlijk kunt bereiden op de barbecue? Bekijk hieronder hoe je dit gemakkelijk zelf doet!

  1. Verwarm de barbecue indirect tot 175°C.
  2. Haal de Mont d’Or uit het plastic, maar laat het houten kuipje eromheen zitten.
  3. Zet de Vacherin Mont d’Or op de bijgeleverde deksel en verpak de onderkant eventueel in aluminiumfolie.
  4. Steek de gehalveerde knoflooktenen in de korst van de kaas en leg het takje rozemarijn erop.
  5. Plaats de Mont d’Or op de barbecue en sluit het deksel.
  6. Laat 10-12 minuten staan, tot de kaas zacht en bijna gesmolten is.
  7. Leg eventueel het stokbrood ernaast om het op te warmen.
  8. Serveer de gesmolten kaas met stukjes vers stokbrood om te dippen.

Geniet ervan!