De Vacherin Mont d’Or is een echte seizoenstopper. Deze is alleen verkrijgbaar in het herfst/winterseizoen van oktober t/m maart. Wist je dat je deze ook heerlijk kunt bereiden op de barbecue? Bekijk hieronder hoe je dit gemakkelijk zelf doet!
- Verwarm de barbecue indirect tot 175°C.
- Haal de Mont d’Or uit het plastic, maar laat het houten kuipje eromheen zitten.
- Zet de Vacherin Mont d’Or op de bijgeleverde deksel en verpak de onderkant eventueel in aluminiumfolie.
- Steek de gehalveerde knoflooktenen in de korst van de kaas en leg het takje rozemarijn erop.
- Plaats de Mont d’Or op de barbecue en sluit het deksel.
- Laat 10-12 minuten staan, tot de kaas zacht en bijna gesmolten is.
- Leg eventueel het stokbrood ernaast om het op te warmen.
- Serveer de gesmolten kaas met stukjes vers stokbrood om te dippen.
Geniet ervan!