Stichting Present 2022

Een muurtje schilderen, een tuin leeghalen of een gesprek aan gaan met ouderen. Elk jaar zetten de medewerkers van Treur Kaas zich in als vrijwilligers voor Stichting Present. Samen projecten aanpakken waar de bewoners van dat project niet aan toe komen of het simpelweg niet kunnen. Ook dit jaar hebben we weer mooie projecten beet gepakt.

De projecten

Het plan was om met ouderen te gaan rolstoelwandelen, maar helaas zat het weer niet helemaal mee. Dat plan werd dus omgegooid en in plaats van een wandeling, werden er mooie gesprekken gevoerd met de ouderen tijdens het maken van appelflappen.

Het tweede project was het leggen van tegels in een achtertuin bij een alleenstaande vrouw met psychische klachten. Onze hulp was hier meer dan welkom en we waren blij dat we hier ons steentje konden bijdragen!

Een tuin onkruidvrij maken hoorde bij het derde project. Er lag in de achtertuin een grote berg zand die verspreid mocht worden over de achtertuin. Deze tuin is goed opgeknapt na de komst van ons, dus dat is goed om te zien.

Daarnaast mocht een groepje naar Kamerik om een kinderkamer aan te pakken. Deze kamer had wat loshangend behang dat weer vastgeplakt moest worden en verder konden de muren wel een likje verf gebruiken. Van een rommelige kamer met loshangend behang naar een mooie kamer met strakke witte muren.

Tot slot was er in een woonhuis in het centrum van Woerden nog een berging die leeggeruimd mocht worden. De berging stond vol met oud papier en rommel. De bewoners van dit huis zijn een alleenstaande moeder en een gehandicapte zoon die niet in staat zijn om deze klus beet te pakken. Ook hier zijn we erg blij dat wij hen konden helpen om dit voor hen aan te pakken.

Barbecue

Na afloop van het harde werken werden alle medewerkers (+ aanhang en kids) beloond met een heerlijke barbecue op de zaak. De kinderen konden hun lol op, want er was ook een groot springkussen geregeld en ze konden zich uitleven met mooie knutselwerkjes.

Wat is Stichting Present?

Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present! Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden ze de mogelijkheid om je als groep of individu in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Je kunt je aanmelden bij Stichting Present als vrijwilliger en zij zorgen er dan voor dat je op een project aan de gang kunt waar dat nodig is.

Gepubliceerd op 27-06-2022