Tips voor winkelaankleding

Wil jij graag je winkel leuk aankleden? Leuke presentatieplekken maken met verschillende kazen die je hebt liggen? Misschien heb je geen inspiratie meer om nog wat leuks te verzinnen. Wij geven je graag wat tips om de presentatieplekken tot een succes te maken! 

Kaas aansnijden

Het belangrijkste om mee te  beginnen is, is dat je de kaas altijd aansnijdt zodat je klanten het zuivel kunnen zien van de kaas. Dit ziet er mooi uit voor je presentatie en zo ziet men wat ze kopen. Het liefst presenteer je het met plakjes of blokjes kaas, zodat er ook geproefd kan worden. Je kunt vertellen dat het een hele lekkere kaas is, maar als mensen het zelf proeven dan zijn ze natuurlijk eerder overtuigd.

Ingrediënten

Gaat het om een kruidenkaas? Dan is het leuk om bij de presentatieplek ook de ingrediënten te tonen. Neem bijvoorbeeld de Villa Nella kaas. In deze kruidenkaas zitten tomaten, olijfjes en knoflook. Zet bij de presentatieplek een klein schaaltje met olijfjes, leg er een trosje tomaten naast en leg er een knoflook bij. Dit ziet er sfeervol uit en op deze manier laat je direct zien wat er in de kaas zit. Gaat het bijvoorbeeld om een notenkaas, zoals de Villa Nutmix? Leg er dan een paar walnoten, hazelnoten en een zakje met pijnboompitjes bij.

Combinaties

Zoete dips

Ga je een kaaspresentatie maken bij een kaas zonder kruiden? En wil je het toch leuk aangekleed hebben? Dan is het een idee om lekkere combinaties te presenteren. Neem bijvoorbeeld onze oude kaas Weydeland Rijck. Deze kaas combineert perfect met zoete dips, zoals de portstroop, vijgendip of mosterddillesaus. Als je de Weydeland Rijck doorsnijdt en er een paar blokjes bijlegt, laat je het mooie zuivel zien. Zet er een klein schaaltje met een zoete dip bij, zodat mensen de combinatie kunnen proberen.

Wijnen

Kaas en wijn is een gouden combinatie. Verkoop je ook wijn in je winkel? Dan is het een goed idee om een wijn die goed matcht met de kaas erbij te presenteren. Het staat helemaal leuk als je de wijn openmaakt en inschenkt in een glas. Vind je dit niet handig, omdat je dan de wijnfles niet meer kunt verkopen? Zet dan gewoon de wijnfles bij je presentatieplek.

Promotiemateriaal

Toonbankkaartjes

Zet bij de presentatieplek een kaartje met daarop de informatie van de kaas. Op deze ‘toonbankkaartjes‘ staat de naam van de kaas, de ingrediënten, het type melk (gepasteuriseerd, gethermiseerd of rauwmelks) en of het gemaakt is van koemelk, schapenmelk, geitenmelk of jerseymelk. Ook kunnen we de prijs erop zetten. Deze kaartjes kun je uiteraard bij ons bestellen!

Posters

Daarnaast kunnen we voor de complete uitstraling ook nog posters voor je afdrukken om bij de presentatieplek te zetten. We hebben posterhouders in diverse formaten op voorraad, zodat je de poster rechtop erbij kunt zetten. We leveren posters van A1 formaat tot A6 formaat.

Receptenkaarten 

Mensen zijn altijd bezig met het bedenken waar ze de kaas voor gaan gebruiken als ze het aanschaffen. Gaan ze er een mooie borrelplank mee maken, op brood eten of misschien wel verwerken in een lekker gerecht? Help ze met het beantwoorden van deze vraag door middel van receptenkaarten!  Wij hebben hele mooie foto’s van gerechten waar veel van onze kazen in verwerkt zijn. Wij kunnen dus mooie receptenkaarten voor je maken die je kunt gebruiken bij je presentatieplek. Bekijk ook eens onze receptenpagina. Van al deze gerechten kun je receptenkaarten bestellen.

Stickers

Leg bij je presentatieplek een paar stukken van de kaas die mensen gemakkelijk mee kunnen pakken. Dit scheelt voor jou werk (vooral in de drukke periode die eraan gaat komen), maar ook is dit voor mensen een hele makkelijke manier om een stukje kaas mee te nemen. Plak op deze stukken kaas een mooie sticker met daarop welke kaas het is en de ingrediënten. Deze stickers kun je bij ons bestellen.

Attributen

Tot slot is het belangrijk dat je de presentatieplek leuk aankleedt. Leg er wat juten bij voor een natuurlijke uitstraling. Is het een boerenkaas of kaas van de boerderij? Dan zijn houten klompjes een leuke toevoeging. Voor de kleur kun je nog een geblokte theedoek neerleggen. Leg de kaas op een mooie houten serveerplank. Zet er nog een fruitkistje bij, zodat je met verschillende hoogtes kunt werken. Dit maakt de serveerplek wat dynamischer. En voeg tot slot nog een kaasmesje, kaasrasp of een kaasschaaf toe.

In het filmpje hieronder zie je een samenvatting van alles wat hierboven beschreven is. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met onze tips. Heb je nog tips voor ons? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Gepubliceerd op 17-10-2022